MERKPLAATS BV

Relatieplanet spant kort geding aan wegens page cloaking

Het is oorlog in dating-land. Easy Contact pleegt door middel van het zgn. page cloaking (letterlijk .het verhullen van pagina.s.) inbreuk op de merkrechten van Relatieplanet. Op deze onsportieve wijze probeert Easy Contact een graantje mee te pikken van de successen van Relatieplanet. Relatieplanet is bezig juridische stappen te ondernemen.

Het daten via internet heeft een hoge vlucht genomen. Waar deze vorm van dating vroeger nog stiekem plaatsvond, zijn het tegenwoordig vooral hoog opgeleide jongeren die gebruik maken van deze gemakkelijke manier van daten.

Al jaren is Relatieplanet als marktleider actief op het terrein van dating via het internet. De site van Relatieplanet is goed voor een aantal van 1,2 miljoen unieke maandelijkse bezoekers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat concurrenten als Easy Contact graag een graantje meepikken.

Onlangs had Relatieplanet al te maken met de negatieve gevolgen van typosquatting. Dit is het gebruik maken van het door mensen verkeerd intypen van domeinnamen. Sinds kort steekt een nieuw fenomeen de kop op, het page cloaking. Hierbij gebruikt Easy Contact het keyword .relatieplanet. in haar webpagina.s. Dit zorgt ervoor dat zoekmachine.s, mensen ongewild naar de concurrent leiden. Hetgeen leidt tot aanzienlijke schade bij Relatieplanet. En het kan nog erger. Omdat veel zoekmachines page cloaking verbieden loopt Relatieplanet de kans om definitief uit zoekmachine.s als Google te verdwijnen.

Met het toepassen van deze werkwijze pleegt Easy Contact inbreuk op . de bij de Merkplaats te Amsterdam neergelegde . merkrechten van Relatieplanet. Mr Ellens, advocaat bij Teurlings & Ellens Advocaten te Amsterdam, is inmiddels ingeschakeld om via een kort geding een einde te maken aan deze onoorbare praktijken.

Voor meer informatie zie www.relatieplanet.nl, www.teurlingsellens.nl en www.deMerkplaats.nl