Ingezonden persbericht


Persbericht
ZEN MICRO PHOTO MAAKT EUROPEES DEBUUT OP CEBIT

'Best of CES' award winnaar is uitgerust met een
high-intensity OLED-kleurenscherm en kan zowel songs als beelden bevatten

Amsterdam, 11 maart 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, kondigt haar nieuwe MP3-speler/fotoviewer aan, de Zen Micro Photo. Deze zal aan de Europese pers worden gepresenteerd op de Creative stand (hal 23, stand D33) tijdens de CeBIT-beurs 2005, die plaatsvindt van 10 tot 16 maart. De aankondiging volgt op het succes van de MP3-speler op de CES-beurs (Computer Electronics Show) eerder dit jaar in Las Vegas. Daar won de Zen Micro de 'Best of CES' award in de categorie 'Audio to Go' en kreeg Creative voor de derde keer op rij een 'Best of CES' award.

De Zen Micro Photo beschikt over een 1,5" Organisch LED-scherm (OLED) met 262.144 kleuren voor een optimale weergave van de JPEG-beelden die op de harddisk zijn opgeslagen. Gebruikers kunnen op de Zen Micro Photo diavoorstellingen van hun favoriete digitale beelden bekijken terwijl ze naar MP3- of WMA-muziek luisteren. De 6 GB-versie van de Zen Micro Photo biedt ruimte voor 7.500 JPEG-beelden of 3.000 songs.

"De originele Zen Micro kende zo'n overweldigend succes, dat het moeilijk was om al zo snel voor een waardige opvolger te zorgen. Toch slaagden we erin om met de Zen Micro Photo iedereen opnieuw te verrassen en voor de derde keer op rij de 'Best of CES' award in de wacht te slepen. Nu doen we nog meer stof opwaaien met de Zen Micro Photo en zijn OLED-scherm, dat een buitengewone beeldkwaliteit garandeert", aldus Sim Wong Hoo, voorzitter en CEO van Creative.

De Zen Micro Photo zal in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn in tien verschillende, moderne kleuren en met dezelfde compacte en stijlvolle vormgeving als de originele Zen Micro.

Heeft u meer interesse omtrent de Creative Zen Micro Photo, aarzel dan niet om contact op te nemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: +32 (0)3 2878772 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +353 1 4333272