Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

China neemt deel aan Terborg-toernooi

Het nationale elftal van China O20 jaar is een van de deelnemers aan de 26ste editie van het internationale jeugdvoetbaltoernooi in Terborg, dat op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei op sportpark De Paasberg gehouden zal worden.

China speelt komende zomer in Nederland op het wereldkampioenschap voor spelers tot 20 jaar en is ingedeeld in een poule met Turkije, Oekraïne en Panama. De Chinezen, die zich in Duitsland prepareren op het WK, zien het sterke toernooi in Terborg als een ideale voorbereiding.

Boca Juniors uit Argentinië, de winnaar van de laatste editie van het Terborg-toernooi, behoort ook weer tot de deelnemers. De ploeg uit Buenos Aires krijgt in Terborg hevige concurrentie van Atletico Mineiro uit Brazilië. Mineiro neemt dit jaar de plaats in van Cruzeiro, de laatste jaren vaste gast in Terborg. Als vierde buitenlandse deelnemer is het Duitse Hertha BSC vastgelegd. De club uit Berlijn was in de jaren '90 ook al eens te gast in Terborg.

De vaderlandse top-3 is, net als vorig jaar ook in Terborg van de partij. Ajax, Feyenoord en PSV komen met hun sterkste jeugdteam naar de Achterhoek.

De organisatie van het Terborg-toernooi hoopt binnenkort de achtste en laatste deelnemer bekend te kunnen maken.