Bve Raad



Commissie PaVEM en kamerleden bezoeken Nova College

PaVEM staat voor Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen. HKH Máxima is lid van de commissie en Paul Rosenmöller is voorzitter. Op 10 maart brachten zij samen met leden van de vaste kamercommissie Integratiebeleid een werkbezoek aan de opleiding Zorgwerk van het Nova College in Haarlem. De genodigden woonden een simulatieles bij in het verpleegkundelokaal en spraken met de cursisten.

In het kader van de Internationale Vrouwendag hield de commissie PaVEM deze week de vierde Vrouwenestafette Kleurrijk Talent. Tijdens de estafette werden diverse activiteiten bezocht die een bijdrage leveren aan de participatie van allochtone vrouwen. Als laatste in de reeks bracht de commissie samen met de leden van de Commissie Integratiebeleid van de Tweede Kamer een bezoek aan het project Zorgwerk op de Unilocatie Haarlem van het Nova College. Doel van het bezoek was kennis te maken met de praktijk van het taalonderwijs aan allochtone vrouwen. PaVEM-commissieleden Paul Rosenmöller en HKH Prinses Máxima voerden onderhoudende gesprekken met deze vrouwen en hun docenten.

Zorgwerk is één van de opleidingen van het Nova College voor anderstalige volwassenen die na hun Inburgeringscursus nog onvoldoende Nederlands beheersen om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Doel is om deze mensen een kans bieden op een beroepskwalificatie en op werk. De opleiding leidt op voor het diploma Zorghulp, een kwalificatie op niveau 1 in de Verpleging & Verzorging.