Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Contract met waarde van 300 miljoen euro

RENAULT KIEST ATOS ORIGIN ALS PREFERRED PARTNER VOOR APPLICATIONS MANAGEMENT

Parijs, 11 maart 2005 - Atos Origin kondigt vandaag de ondertekening van het applications management contract aan met Renault en is hiermee de wereldwijde preferred partner voor de ontwikkeling en het onderhoud van Renaults applicaties. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar met een waarde van 300 miljoen euro en is van primair belang voor Renaults groei - en globalisatie-strategie.

Atos Origin is als toonaangevende partner van Renault verantwoordelijk voor het beheer, de ontwikkeling en het onderhoud van de applicaties wereldwijd: Het onderhoud van meer dan 2.000 applicaties voor de ontwerp-, ontwikkelings-, productie-, verkoop & marketing-, en after-sales diensten. Het upgraden van de bestaande applicaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteit. Ontwikkeling van nieuwe applicaties.

Renault koos Atos Origin vanwege haar expertise en kennis, de global sourcing-benadering in een CMMI-gecertificeerde omgeving, en haar wereldwijde netwerk. Atos Origin zal voor dit contract voornamelijk gebruik maken van haar servicecenters in Frankrijk, Spanje, Brazilië en India.

Dit contract biedt Renault de volgende voordelen: aanzienlijke verlaging van haar ontwikkelings- en onderhoudskosten door het vernieuwen van processen en het optimaliseren van relaties met IT-leveranciers en IT-dienstverleners.

We zijn bijzonder trots dat Renault ons heeft gekozen als strategische partner. Renault kan bouwen op Atos Origins internationale aanwezigheid, capaciteit om omvangrijke projecten op te zetten en expertise in applicatiemanagement. Atos Origin biedt de diensten die tegemoetkomen aan twee belangrijke doelstellingen van Renault: verhoging van het kwaliteitsniveau en kostenverlaging, aldus Bernard Bourigeaud, CEO van Atos Origin.

Over Renault
Renault is een internationale automobielgroep die een wereldwijde omvang kreeg door zijn fusie met Nissan, en door de overname van de Roemeense constructeur Dacia en het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung Motors. Renault volgt een rendabele en verantwoorde groeistrategie dankzij een innovatief en kwalitatief hoogstaand assortiment voertuigen. Al meer dan 50 jaar is veiligheid voor Renault een strategische prioriteit en vandaag beschikt de Groep dan ook over een voertuigenassortiment dat het veiligste van Europa is, met maar liefst zeven voertuigen die "5 sterren" behaalden in de Euro NCAP crash-tests. Renault heeft wereldwijd 132,000 mensen in dienst en in 2004 verkocht het bedrijf 2,490,000 voertuigen en realiseerde een omzet van 40,7 miljard euro met een nettoresultaat van 3,5 miljard euro.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector.

Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (