Kamer van Koophandel Friesland

Persbericht

Genomineerden Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2004 bekend

Leeuwarden, 11 maart 2005 Batavus B.V. uit Heerenveen, de Dokkumer Vlaggen Centrale B.V. uit Dokkum en drukkerij Van der Eems B.V. uit Easterein gaan op dinsdag 12 april a.s. strijden om de titel 'Friese Onderneming van het Jaar 2004'.

Fietsenproducent Batavus vierde vorig jaar haar 100-jarig bestaan en is marktleider in Nederland. In september 2004 rolde, tijdens een bezoek van Prinses Maxima aan de fabriek, de 10 miljoenste fiets van de band. Met ruim 350 werknemers wil Batavus de consument een levenslange 'fietsbeleving' bieden.

De Dokkumer Vlaggen Centrale produceert, bedrukt en levert niet alleen vlaggen en wimpels, maar ook spandoeken, banieren en parasols. Daarnaast bevat het assortiment vlaggenmasten en stokken inclusief bijbehorende accessoires. De ruim 100 medewerkers hebben 'kwaliteit', 'pro-activiteit' en 'flexibiliteit' hoog in hun vaandel staan.

Drukkerij van der Eems werd in 1928 door de overgrootvader van huidig directeur Durk-Jorrit van der Eems in Easterein opgezet. Het is een typisch Fries familiebedrijf, waar kwaliteit tot norm is verheven en waar het vakmanschap van af straalt. Zelf zegt Van der Eems over zijn bedrijf dat het klein van voren is en groot van achteren. Klein van voren in verband met het directe contact met de klant en groot van achteren vanwege de grote diversiteit aan druktechnieken om de klant perfect van dienst te kunnen zijn.

Finale-avond
De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2004 vindt plaats op dinsdag 12 april 2005 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. In een avondvullend programma worden de drie genomineerde bedrijven door een vakjury ondervraagd. De jury én het publiek kiezen aan het eind van de avond de winnaar. De winnaar ontvangt uit handen van Anne Jan Zwart, voorzitter van de Kamer van Koophandel Friesland, een zilveren sculptuur.

De jury voor de beoordeling van de Friese Onderneming van het Jaar 2004 bestaat uit:


- Piet Bijman, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Fryslân (juryvoorzitter)

- André Olijslager, voormalig voorzitter van de concern directie van Friesland Foods,

- Jos Pâques, oprichter, groot aandeelhouder en commissaris van Paques BV uit Balk

- Bertha Verhoeven-van Lierop, voorzitter van de Metaalunie, vice-voorzitter van MKB-Nederland
en lid van het Adviescollege voor de Markt (AmA).

De Verkiezing wordt mogelijk gemaakt door:


- ABN-Amro

- Deloitte

- De Friesland Zorgverzekeraar

- Friesland Lease

- Kamer van Koophandel Friesland

- Randstad

- Provincie Fryslân

- De Zakenspiegel

In totaal kunnen 277 gasten de finale bijwonen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Klaas van den Berg, woordvoerder van de Stichting Friese Onderneming van het Jaar, telefoon 058-2954204, of kijk op de internetsite: www.vfo.nl.

Meer informatie over de genomineerde bedrijven is te vinden op www.batavus.nl, www.dvc.nl of www.vandereems.nl