Gemeente Beek



Beek en Stein sluiten contract met TempoTeam Uitzendbureau

Stein/Beek, 11 maart 2005.

De sociale diensten van de gemeente Beek en Stein hebben een overeenkomst met Tempo Team Uitzendbureau gesloten, in het kader van het project Work First. Dit project Work First, dat reeds loopt vanaf september 2004 plaatst mensen met een uitkering zo snel mogelijk uit naar werk. De eerste 8 weken wordt vooral gekeken naar wat mensen wel kunnen, in een werkomgeving (VIXIA). Daarnaast volgt men workshops waarna met de daadwerkelijke uitplaatsing naar werk kan worden gestart. Door samen te gaan werken met Tempo Team Uitzendbureau wordt het gemakkelijker om geschikte werkplekken te vinden. Voorlopig zullen 20 geselecteerde bijstandsgerechtigden intensief naar werk worden bemiddeld door Tempo Team Uitzendbureau. Doel is om de bijstandsgerechtigden langdurig uit te plaatsen naar werk, wat een half jaar of langer betekent.

Het traject

Iedere inwoner uit Beek of Stein die bij het CWI een bijstandsuitkering aanvraagt gaat het traject Work First doorlopen. Binnen een paar dagen na de aanvraag bij het CWI, gaat iemand gedurende een periode van 8 weken, 20 uur per week aan de slag bij sociale werkvoorzieningsinstelling VIXIA in Spaubeek. Daarnaast neemt iemand 20 uur per week deel aan diverse workshops georganiseerd door het CWI. De workshops worden toegesneden op de problematiek van de cliënt en kunnen bijvoorbeeld een sollicitatietraining of een assertiviteitstraining betreffen.

In de periode dat men aan dit project deelneemt, wordt nader onderzocht wat de mogelijkheden en belemmeringen van de deelnemer zijn om door te stromen naar reguliere arbeid.
Bijstandsgerechtigden van alle opleidingsniveaus worden bij VIXIA aan het werk gezet. Doel is immers niet om hen naderhand uit te plaatsen naar productiewerk, maar om te bezien wat de afstand tot de arbeidsmarkt nu eigenlijk is. Bijvoorbeeld hoe gaat de deelnemer om met werkdruk?

Aan het eind van deze periode wordt samen met de klantmanagers van de afdeling Sociale Zaken (Stein)/afdeling Werk en Inkomen (Beek), een op maat gesneden traject uitgezet. Tijdens dit traject wordt de deelnemer door middel van bijvoorbeeld scholing, stage of leerwerkplekken, actief begeleid naar een reguliere werkplek. Beek en Stein hebben nu een overeenkomst met Tempo Team Uitzendbureau gesloten om dit mogelijk te maken. Voorlopig gaat het uitzendbureau 20 geselecteerde bijstandsgerechtigden intensief begeleiden.
Mutatiedatum 11/03/2005