Gemeente Alblasserdam


11-03-2005
Breedtesportimpulse brengt ook 65+ers van Alblasserdam in beweging

Breedtesportimpulse brengt ook 65+ers van Alblasserdam in Beweging.

In het kader van de Breedtesportimpuls "Alblasserdam Al Bewegend" starten er vanaf april weer 2 nieuwe sportactiviteiten. Dit keer is de beurt aan de Alblasserdamse inwoners van 65+ om in beweging te komen. Gemeente Alblasserdam organiseert samen met Stichting Welzijnswerk voor Ouderen Alblasserdam Aqua fit 65+ en een bewegingscursus.

Agua-fit 65+:
Vanaf vrijdagochtend 1 april is het zwembad in Sportcentrum Blokweer een uur lang speciaal voor de 65+ers gereserveerd. Vanaf half 10 worden er allerlei bewegingsoefeningen in het water gedaan. Daarna kunnen de deelnemers nog wat baantjes trekken. Dit staat uiteraard onder begeleiding van een deskundige docent. Op vrijdagochtend is het zwembadwater overigens verwarmd tot 31 graden Celsius. Tot de zomervakantie wil gemeente het Aqua-fit uurtje brengen in de vorm van een introductiecursus. Dit betekent dat er 13 lessen worden aangeboden tot aan de zomervakantie. De eerste 3 lessen worden zelfs gratis aangeboden. Daarna kosten de lessen 1,50 per keer. U kunt telefonisch inschrijven voor de introductiecursus bij Marvin Visser 078-6921322 (alleen op donderdag en vrijdag).

Bewegingscursus "Als botten en spieren protesteren". Op donderdag 7 april start de cursus "Als botten en spieren protesteren" in het gebouw de Scheldehof. De cursus is bedoeld voor ouderen met artrose, osteoporose en nek-en rugklachten. Artrose komt met name voor in de knieën, heupen, wervelkolom en handen. Kenmerken zijn pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Osteoporose is een min of meer, normaal verouderingsverschijnsel, één op de vier vrouwen boven de 55 jaar krijgt hier last van. De nek en rugklachten zijn vaak een gevolg van een verkeerde houding en ontstaan doordat er meer van het lichaam gevraagd wordt dan het aankan.
Tijdens de cursus leren de deelnemers wat ze zelf kunnen doen aan preventie en/of verlichting van deze klachten. Dit wordt gedaan door een mengeling van informatie, praktische bewegingsoefeningen en natuurlijk veel tips. De cursus bestaat ui 3 bijeenkomsten van 2 uur. De eerste bijeenkomst is op donderdagochtend 7 april om 10.30 uur in het gebouw De Scheldehof aan de Rijnstraat 2. De kosten voor de gehele cursus bedragen 5,-. Hiervoor krijgen de deelnemers ook een cursusboekje met handige tips. Het aantal cursusplaatsen is beperkt, belangstellende kunnen zich telefonisch aanmelden voor de cursus bij de SWOA. Dit kan alleen 's morgens tussen 8.30 uur en 12.30 uur bij Judith Gardeslen tel. 078-6921600.