Meer dan 1200 Deloitte-donateurs voor Net4kids

Opbrengst inzamelingsactie financiert volledig weeshuis

Amstelveen, 11 maart 2005 - De actie die de accountants-adviesorganisatie Deloitte organiseerde met ondersteuning van Net4kids, het non-profit internetplatform voor kinderhulpprojecten, heeft meer dan 1200 nieuwe donateurs opgeleverd. Werknemers van Deloitte konden hun kerstpakket inleveren en voor de waarde ervan een kinderhulpproject steunen. In totaal gaven 1220 werknemers gehoor aan de oproep die, met extra bijdragen van KPN en AKD Prinsen Van Wijmen, een totaalbedrag van 95.363,- euro opbracht.

"Het succes van de kerstpakketactie stemt hoopvol. Vooral omdat we weer meer kinderen kunnen helpen, maar het geeft tevens aan dat we acties van deze grootte aankunnen", zegt Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "Met de donaties van de Deloitte-werknemers is de financiering voor het weeshuis in Nepal voor komend schooljaar volledig gedekt en de andere projecten krijgen een flinke steun in de rug."

De projecten van Net4kids kenmerken zich door de concrete keuze tussen projecten, de feedback op de voortgang ervan en de garantie dat 100% van de donatie naar het project gaat. De werknemers van Deloitte konden kiezen uit vier projecten te weten: reïntegratie van straatkinderen in Calcutta, opvang van kinderen in James House te Kaapstad, een weeshuis in Kathmandu en opvang van straatkinderen in Rio de Janeiro. De werknemers ontvangen ieder persoonlijk de feedback over het door hem of haar gekozen project. Een eigen microsite geeft de medewerkers van Deloitte inzicht in alle projecten die de organisatie ondersteunt. De site is te vinden op www.net4kids.org/deloitte.

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is een non-profit internetplatform dat concrete kinderhulpprojecten aanbiedt aan potentiële gevers. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen project kiezen; 100% van de bijdrage gaat naar het project, alle bijkomende kosten worden door Net4kids zelf en sponsoren betaald; er is een persoonlijke terugkoppeling van de voortgang van het gesteunde project en een niet-goed-geld-terug-garantie. Net4kids ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme kinderen. De geografische focus van de projecten ligt op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië.

Via Net4kids krijgen hulpprojecten toegang tot een groot bestand van gevers die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.

Voor meer informatie en het aanvragen van illustratiemateriaal: Net4kids Aid Foundation
Leonie Bosman-Schouwenaar

+31 (0) 6 22 49 70 16
leonie.schouwenaar(at)net4kids.org