MHIR

MHIR: Rotterdams Kasteel loopt vol!

MHIR: Rotterdams Kasteel loopt vol!

Rotterdam, 11 maart 2005 - Vanavond zal het 'Kasteel', stadion van voetbalclub Sparta, het decor vormen voor een uniek MHIR werkgelegenheidsproject voor honderd werkzoekende Rotterdammers. Uit handen van Wethouder Van Sluis zullen de projectdeelnemers een certificaat ontvangen als officieel bewijs van het met goed gevolg afgelegde traject. Iedere deelnemer heeft tijdelijk een functie vervuld binnen de metro divisie van de RET en tegelijkertijd een opleiding gevolgd. Hierdoor zijn deze mensen die voor aanvang van dit project werkloos waren in staat met werkervaring en een opleiding te bouwen aan een toekomst.
Naast Wethouder Van Sluis en een aantal prominente zakenmensen uit de regio Rijnmond, zullen in het stadion vele tientallen medewerkers van de RET aanwezig zijn om dit unieke moment mee te maken. Het Kasteel zal vanavond dan ook vollopen. Ook aanwezig is mevrouw Elatik (Stadsdeel Wethouder uit Amsterdam). In haar Stadsdeel zal binnenkort een vergelijkbaar project onder leiding van het MHIR van start gaan.
MHIR voorzitter Danny Neeleman over het project:'Het is fantastisch om te bereiken dat mensen die nog maar zo weinig vertrouwen in de toekomst hebben, weer te zien opbloeien en hun toekomst zelf weer in handen zien nemen. En dat alleen maar door ze te helpen bij hun problemen, bijvoorbeeld schuldsanering en vervolgens hen de nodige werkervaring op te laten doen en een opleiding te laten volgen.' Volgens projectleider Irma de Rooij van het MHIR is een intensieve begeleiding en een persoonlijke benadering van de vaak complexe problematiek de sleutel voor het grote succes. 'Ook de steun van werkgevers, zoals in dit geval de RET is natuurlijk van groot belang, daar kan men de zo nodige werkervaring opdoen.'

Het Mobiliteitscentrum Haven en Industrie Rotterdam (MHIR) is een all-round dienstverlener op het gebied van Human Resources. De kern van haar activiteiten bestaat uit het vinden van oplossingen voor arbeid en arbeidsmarkt gerelateerde problemen. Daarnaast biedt zij informatie en advies ten aanzien van wet- en regelgeving op dit gebied en begeleidt bedrijven en organisaties bij het aanvragen van subsidies. Daarbij richten zij zich met name op de moeilijk plaatsbare werkloze werkzoekenden, met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Ons doel is die mensen te bemiddelen naar een reguliere baan, en daarmee een perspectief te bieden.
Dat kan door het ondersteunen bij schuldsanering en het vinden van woonruimte, het opdoen van werkervaring.

Noot voor de redactie