FNV

Leden geven alsnog fiat aan cao ABN Amro

Met een meerderheid van 67,3 procent hebben de leden van FNV Bondgenoten bij ABN Amro alsnog ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. De tweede stemronde sloot vrijdag om 12.00 uur.
"Met deze uitslag is een einde gekomen aan een moeizaam cao-proces dat in zijn uitkomsten hier en daar pijnlijk voor de medewerkers was", beseft vakbondsbestuurder Huug Gorter.

FNV Bondgenoten zette in de onderhandelingen zwaar in op werkzekerheid. Om dat te bereiken kwam aan sommige inkomenselementen een einde om plaats te maken voor een performancebeloning. Dat ging de achterban in eerste aanleg te ver.

Het aanvankelijke onderhandelingsresultaat, dat met een positief advies was voorgelegd, werd in december met een meerderheid van 55 procent afgewezen. Daarop deed ABN Amro een aantal handreikingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Dat was een ultiem eindbod. Dat is nu door de vakbondsleden geaccepteerd.

Gorter heeft begrip voor de scepsis onder de leden. "De veronderstelde tempering en beperking in de uitstoot van arbeidsplaatsen moet zich natuurlijk nog bewijzen."

Over het dossier rond preventie, reïntegratie en inkomen(sverzekering) bij ziekte en arbeidsongeschiktheid moet nog overeenstemming worden bereikt.

Hieronder is het laatste pamflet voor de leden van FNV Bondgenoten bij ABN Amro op te halen.
Attachments:
pamflet ABN Amro.doc