ABN AMRO

zAmsterdam, 11 maart 2005
Nieuwe CAO ABN AMRO doorbraak

ABN AMRO heeft een nieuwe CAO. De leden van de vakbonden hebben vanochtend ingestemd met het eerder bereikte onderhandelingsresultaat. De hoofdpunten van het bereikte akkoord zijn de invoering van variabel prestatieloon van 20% van het loon, de afkoop van een aantal niet meer passende arbeidsvoorwaarden en betere afspraken op het gebied van de begeleiding van werk naar werk. De CAO geldt voor de bijna 27.000 medewerkers van de bank in Nederland en heeft een looptijd van 1 juni 2004 tot 1 januari 2006. Tijdens deze periode is de nullijn afgesproken.

Jan Peter Schmittmann, voorzitter directie ABN AMRO Nederland, over de nieuwe CAO, die één van de beste in Nederland blijft: "Het is een doorbraak. We verwachten dat de variabele looncomponent veel medewerkers zal aanspreken. Het past bij de prestatiecultuur die we nastreven. Bovendien levert de CAO op termijn een besparing op van 10% van de brutoloonkosten, waardoor we onze concurrentiepositie verbeteren."

ABN AMRO heeft in de nieuwe CAO verbeteringen afgesproken in de begeleiding van medewerkers van wie de functie vervalt. Betreffende medewerkers worden na een periode van een half jaar bemiddeld door Randstad Mobiliteitsdiensten. Schmittmann: "Via het employability center zijn de afgelopen jaren honderden mensen naar ander werk begeleid. Door daarnaast nu ook externe bemiddeling in te schakelen verwachten we de kans op werk nog aanzienlijk te vergroten."

Perscontacten: 020 6288900


---- --