Politie Midden- en West Brabant

Man uit Maurik (60) chauffeur dodelijk ongeval

TILBURG, 11 maart 2005

Man uit Maurik (60) chauffeur dodelijk verkeersongeval

TILBURG Een 60-jarige man uit Maurik heeft vandaag bij de politie verklaard dat hij de vrachtwagenchauffeur is, die op donderdag 17 februari jl. betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval aan de Posthoornstraat in Tilburg. Bij dit ongeval kwam een 41-jarige motorrijder uit Tilburg om het leven.

Op donderdag 17 februari jl. rond tien voor halfdrie kreeg de politie de melding dat er aan de Posthoornstraat in Tilburg een motorrijder dood bij zijn motor lag. Ter plaatse werd die dag door de politie met assistentie van personeel van de Technische Recherche en de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant een uitgebreid onderzoek ingesteld. Na dit onderzoek vermoedde de politie al direct dat de motorrijder het slachtoffer was van een verkeersongeval. Dit vermoeden werd diezelfde dag nog door een getuige bevestigd. Deze getuige had die donderdagmiddag een vrachtwagen aan de Posthoornstraat zien manoeuvreren.

Buurtonderzoek en opsporingsprogramma´s

Het geformeerde onderzoeksteam dat met het onderzoek van de dodelijke aanrijding aan de slag is gegaan, heeft na het ongeval in de omgeving van de Posthoornstraat in Tilburg een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Hierbij is veel energie gestoken in het kunnen vaststellen van het merk en de kleur van de bij het ongeval betrokken vrachtauto. Ook heeft de politie via de opsporingsprogramma´s Bureau Brabant (Omroep Brabant) en Opsporing Verzocht (AVRO) de hulp van het publiek ingeroepen om te komen tot de identiteit van zowel vrachtauto als chauffeur. Dit leverde geen bruikbare informatie op.

Puzzelstukjes

Aan de hand van de kleine stukjes spatlap die op de plaats van het ongeval zijn aangetroffen kwam de politie uit bij een voormalig carrosseriebedrijf in het westen van het land. Via informatie die dit bedrijf de politie over geleverde vrachtautos kon verstrekken kwam het onderzoeksteam gisteren uit bij een bedrijf in Lienden. Daar kreeg het onderzoeksteam de volle medewerking van de eigenaar van de vrachtauto. De auto, een DAF vrachtwagen werd gisteren voor nader technisch recherche onderzoek overgebracht naar Tilburg. Vandaag kwam met de bekentenis van de 60-jarige vrachtwagenchauffeur een einde aan een fraai stukje tactisch- en technisch politieonderzoek.

Auteur: Carel Bouman