Landstede Open Huis


Landstede start Albert Heijn-klas

Per 1 augustus 2005 gaat op de Landstede-locatie Dokterspad in Zwolle een Albert Heijn-klas van start. De klas is bedoeld voor leerlingen met een VMBO-diploma die bij Albert Heijn (willen gaan) werken.

De nieuwe opleiding is een niveau-2 opleiding voor verkoopmedewerker. De duur is standaard 2 jaar. Studenten zullen vier dagen bij een Albert Heijn-winkel en een dag op school zijn.

Het normale onderwijsprogramma is aangevuld met of vervangen door onderdelen voor de opleiding supermarkt-verkoopmedewerker. Dat betekent dat studenten twee diplomas kunnen halen: het normale mbo-diploma en het CBL-diploma verkoopmedewerker. Voor het CBL-diploma heeft Landstede onlangs een convenant afgesloten met het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
Het onderwijsprogramma bestaat uit drie onderdelen:
- het standaardprogramma voor mbo-opleiding verkoopmedewerker,
- het CBL-programma,

- een programma, speciaal ontwikkeld voor de Albert Heijn-organisatie.

Om te kunnen worden toegelaten tot de opleiding moet de student een arbeidsovereenkomst afsluiten met Albert Heijn. Belangstellenden kunnen daarvoor solliciteren bij de supermarktmanager van de Albert Heijn-winkel in de buurt.
Voor de begeleiding in de Albert Heijn-winkels zullen medewerkers van Albert Heijn een praktijkopleidersopleiding volgen bij het Kenniscentrum Handel uit Ede.
Albert Heijn en Landstede willen in de toekomst ook Albert Heijn-klassen aanbieden voor de niveau-3 en niveau-4 opleidingen.

Voor de Albert Heijn-opleiding organiseert Landstede op woensdag 13 april een speciale informatieavond aan het Dokterspad 2 in Zwolle. De informatieavond duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.