Dienstenbond CNV

CAO-voorstellenbrief Accounting Plaza
11-03-2005

Bij deze doen wij u de CAO-voorstellen van de CNV Dienstenbond toekomen. In de eerste onderhandelingsronde voorzien wij deze van een mondelinge toelichting.

Inleiding

Het jaar 2004 moest voor Accounting Plaza in een aantal opzichten het jaar van de omslag worden. Wij zijn zeer benieuwd naar de visie van de werkgever op de huidige situatie van het bedrijf.

In samenhang hiermee horen wij ook graag uw visie op de uitkomst van de binnen Accounting Plaza gevoerde discussie over werktijden. Daarnaast willen wij graag meer weten over de introductie van key-pad controles in uw bedrijf.

Vooruitkijkend zal het jaar 2005 een jaar zijn waarin werkgevers en werknemers zich zullen voorbereiden op de wetswijzigingen die veelal per 1 januari 2006 gevolgen zullen hebben. In deze voorstellenbrief 2005 geeft CNV Dienstenbond in dit kader aan in welke richting zij oplossingen ziet. Een aantal definitieve afspraken kunnen op dit moment niet in de CAO 2005 worden opgenomen; deze moeten in het komende jaar uitgewerkt en overeengekomen worden. Wel willen we de hoofdlijnen van de oplossingen onderdeel laten uitmaken van een CAO-akkoord 2005.

Arbeidsongeschiktheid

Per 1 januari 2005 doet zich voor het eerst het risico voor dat de verlengde loondoorbetaling bij ziekte medewerkers treft. Pas vanaf 1 januari jl. kan er voor het eerst iemand te maken krijgen met het 2^e ziektejaar in plaats van WAO. In lijn met het Sociaal Akkoord stellen wij voor afspraken te maken over de loonaanvulling (boven de 70%) in het tweede jaar van ziekte. We willen daarbij twee typen afspraken maken:


1. We stellen voor om een collectieve verzekering aan te gaan voor de verzekering van het inkomensdeel tussen de 70% en 100% in het 2^e jaar van ziekte waaraan medewerkers vrijwillig kunnen deelnemen. De voorwaarden voor deelname zijn, wat ons betreft, voordeliger voor leden van CNV Dienstenbond dan voor niet-leden. Denk bijvoorbeeld aan een premiekorting.


2. Nadrukkelijk willen we ons als vakbond bemoeien met de mogelijkheden die aan werkgever en werknemer worden geboden om snel te reïntegreren tijdens ziekte. Het gaat dan om de maatregelen en instrumenten die beide kunnen gebruiken.

De collectieve verzekering, de specifieke maatregelen en instrumenten, de inzet van eventueel vrijkomende middelen en de gevolgen van de aanstaande wetgeving op het gebied van arbeidsongeschiktheid (WGA & IVA) wensen wij in te brengen in de reeds bestaande paritaire werkgroep Arbeidsongeschiktheid.

Ouderenbeleid

In het kader van de nieuwe wetgeving zal op het gebied van pensioen een en ander nader onder de loep genomen dienen te worden. Tal van bestaande wetten en regels rondom pensioenen zullen de komende tijd veranderen. Tegelijkertijd komen er mogelijkheden voor een fiscaal gefaciliteerde levensloopregeling. Deze levensloopregeling kan bijdragen aan het voeren van leeftijdsbewustpersoneelsbeleid (LBP). Het lijkt ons zinvol om een paritaire werkgroep op te richten die bezig gaat houden met deze materie. Uiteindelijk zullen de resultaten van deze werkgroep integraal op de CAO-tafel aan de orde moeten komen.

Loon

In verband met de afspraken in het kader van het Museumpleinakkoord stellen wij dit jaar een collectieve loonsverhoging voor van 1,25 %. Gekoppeld daaraan stelt CNV Dienstenbond voor om de schaalbedragen met
1,25% te verhogen.

Kinderopvang

In verband met de wijziging van de wetgeving op dit terrein is er veel veranderd. Wij willen graag met u de nieuwe situatie bespreken om te bezien of in het belang van werknemers nadere afspraken hierover gemaakt moeten worden.

Employability

Scholing wordt voor werknemers alleen maar belangrijker. Wij hebben in de vorige CAO met elkaar afgesproken om met elkaar te evalueren hoe het employabiliteitsbeleid zich in het afgelopen jaar binnen Accounting Plaza heeft ontwikkeld. Afhankelijk van de uitkomsten van deze evaluatie zullen wij eventueel met aanvullende voorstellen op dit terrein komen.

Werkgeversbijdrage

Wij stellen voor om de werkgeversbijdrage te verhogen met 2,5 %.

Werktijden

In de afgelopen tijd is in uw bedrijf op intensieve wijze overlegd over werktijden. Dit heeft geleid tot een gedeeltelijke aanpassing van de werktijden. In het kader van "voor wat hoort wat" stellen wij voor het mogelijk maken van 4 x 9 uur te werken.

Looptijd

Gezien de ontwikkelingen op gebied van wetgeving per 1 januari 2006 stellen we voor de CAO 2005 te laten lopen tot en met 31 december 2005.

Slot

CNV Dienstenbond houdt zich het recht voor om tijdens de onderhandelingen met aanvullingen te komen.

Met vriendelijke groet,

CNV DIENSTENBOND,

Maurice Limmen

bestuurder