PERSBERICHT - 2005-03-11

Schijnwerpers op bruisende Duitse steden in 2005

In 2005 besteedt de Deutsche Zentrale für Tourismus volop aandacht aan de bruisende Duitse steden. Met hun veelal oude stadscentra, cultuurschatten, winkel- en uitgaansmogelijkheden zijn de Duitse steden al jaren een trekpleister voor de Duitslandreiziger. Vandaar dat toeristisch Duitsland voor 2005 de Bruisende steden tot hoofdthema heeft gekozen.

Vijftig stadsportretten van A(ken) tot W(ürzburg) zijn in de Nederlandstalige brochure Bruisende steden in Duitsland te vinden. Op 96 paginas wordt elke plaats kort voorgesteld aan de geïnteresseerde reiziger.

Naast de bezienswaardigheden wordt vooral aandacht besteed aan kunst en cultuur. Cultuurliefhebbers hebben in 2005 in Duitsland keuze uit meer dan 5.000 exposities en kunstevenementen. Daarnaast is er een overweldigend aanbod van bijzondere producties, zoals volksfeesten, festivals, openluchtspelen, theater, concerten, musicals en variétéprogrammas. Sportvrienden kijken alvast uit naar 2006. Na 32 jaar vindt de FIFA WK voetbal weer in Duitsland plaats. Aan dit megaevenement wordt eveneens aandacht besteed in de nieuwe stedenbrochure.

Degenen die nu al kennis willen maken met de 12 gaststeden van de FIFA WK of met één van de andere bruisende Duitse steden, kunnen gebruik maken van diverse aantrekkelijke arrangementen. Ook hier is voor elk wat wils. Zo kunt u Hamburg vanuit de kano ontdekken, zich laten verwennen in de Carolus Thermen in Aken of met de hele familie Berlijn verkennen. Het algemene informatiegedeelte met boordevol tips voor de Duitslandvakantie maakt Bruisende steden in Duitsland tot een handige gids voor een stedenvakantie in Duitsland.

De gratis brochure Bruisende steden in Duitsland kan besteld worden bij het Duits Verkeersbureau via internet: www.duitsverkeersbureau.nl en telefonisch via de folderbestellijn: 0900-109 10 29 ( 0,25 p/m).