Ingezonden persbericht


Amersfoort / Soest, 11 maart 2005

= PERSBERICHT =

Prof. dr. B. Smalhout: "Achteruitgang in de moraal treft ook het bedrijfsleven"

Legal Strategy voorkomt onnodige schadeclaims en faillissementen

'Amerikaanse toestanden' zijn ook in Nederland aan de orde van de dag. Door de hand over hand toenemende claimcultuur lijden jaarlijks meer dan 60% van de ondernemingen aanzienlijke verliezen, doordat zij zich juridisch niet voldoende hebben ingedekt tegen schadeclaims. Maar liefst 70% van de faillissementen in Nederland was zelfs te voorkomen geweest als de ondernemer zijn zaken juridisch goed geregeld had. Om schadeclaims en faillissementen in de toekomst terug te dringen en direct duizenden euro's aan juridische kosten te besparen, presenteren Van der Goen Advocaten en Aon, in samenwerking met de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, 23 maart a.s. 'Legal Strategy'.

Wapen tegen verloedering Nederlandse bedrijfsethiek Legal Strategy is een uit de Verenigde Staten afkomstige formule, die onnodige claims of faillissementen voorkomt. Professor dr. Bob Smalhout leidt de presentatie in met een verhandeling over de verloedering van de Nederlandse bedrijfsethiek. Aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden* zet mr. Bob van der Goen vervolgens uiteen hoe de, door vooraanstaande hoogleraren voor Nederland toepasbaar gemaakte, Legal Strategy-formule werkt. In aansluiting hierop geeft Aon directielid Marc van Nuland informatie en waardevolle tips over aansprakelijkheidsrisico's, risicomanagement en verzekeringen.


* Van het kopje koffie dat McDonald's geen tientallen miljoenen euro's had hoeven kosten, en de risico's die ondernemingen vandaag de dag lopen bij inbreuk op softwarelicenties, tot hoe ook een Saddam Hoessein het recht aan zijn zijde zoekt en het 'Lubbers-effect', in een steeds sterker juridisch verkrampte samenleving.

Meer informatie?
De presentatie op 23 maart start om 18.00 uur. Voor meer informatie over Legal Strategy en het programma van de dag bezoekt u www.vandergoen.nl en www.kvk.nl/legal.

0-0-0-0-0

-------------------------------