Dienstenbond CNV

ABN AMRO heeft een nieuwe CAO!
11-03-2005

Vrijdag 11 maart sloot de termijn waarop CNV-leden hun stem konden uitbrengen over het verbeterde voorstel van ABN AMRO. 72% van de CNV-leden hebben alsnog ingestemd met dit voorstel. 21% stemde tegen en 7% heeft zich onthouden van stemming.

Ook bij De Unie en FNV Bondgenoten heeft een duidelijke meerderheid van de leden ingestemd met het verbeterde voorstel (de vierde vakbond BBV had al bij de eerste stemming een akkoord van haar leden gekregen).

Via deze tweede stemming en met deze uitslag heeft ABN AMRO weer een nieuwe CAO voor de periode vanaf 1 juni 2004 tot aan 31 december 2005. In de komende periode moeten natuurlijk nog wel veel zaken besproken gaan worden.


1) De teksten worden nu definitief vastgesteld.


2) We gaan verder praten over het WAO/Ziektewet-dossier. We willen daarover op korte termijn proberen overeenstemming te bereiken.


3) Natuurlijk zal ook bij ABN AMRO een start gemaakt gaan worden met het Pensioendossier zodat er op 1 januari 2006 een goede pensioenregeling is waarbij duidelijkheid is over alle opgebouwde rechten van voor 1 januari 2006.

U ziet er zijn nog een heleboel belangrijke onderwerpen te bespreken de komende tijd en we zullen u proberen zo goed mogelijk daarvan op de hoogte te houden.

Voor nadere informatie over uw CAO kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl).