Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 11 maart 2005

Getructe diefstal van pinpas

OISTERWIJK Een 75-jarige vrouw uit Oisterwijk heeft gisteren bij de politie in deze plaats aangifte gedaan van de diefstal van haar pinpas. Die werd op zaterdag 5 maart gestolen vanuit een geldautomaat bij een bank aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk. Met de gestolen pinpas is tussen zaterdag 5 maart en gisteren een bedrag van 1220 euro gepind. De pinpas van de vrouw is vermoedelijk gestolen door een nog onbekende man en vrouw die Engels spreken en die mogelijk de geldautomaat gemanipuleerd hebben.

Toen de Oisterwijkse vrouw op zaterdag 5 maart jl. 50 euro wilde pinnen kwam haar pinpas niet meer uit de geldautomaat kwam werd zij geholpen door de Engelse sprekende man en vrouw. Die gaven de Oisterwijkse vrouw het advies de pincode in te toetsen en vervolgens op stop te drukken omdat dan de pinpas weer uit de automaat zou komen.

Als de pinpas dan nog niet uit de automaat komt wekt de Engels sprekende vrouw de indruk dat zij bij de bank werkt en adviseert zij het slachtoffer om op maandag 7 maart de pinpas op te komen halen.

De politie adviseert gebruikers van geldautomaten bijzonder alert te zijn op de omgeving bij een geldautomaat en bij problemen zoals hierboven beschreven zeker geenadviezen van onbekenden aan te nemen. Bij het kwijtraken van de pinpas is het zaak direct de pas te blokkeren, zodat de schade kan worden geminimaliseerd.

9 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Bij een verkeerscontrole die de politie gisteren heeft gehouden aan de Jules Verneweg in Tilburg werden 25 personenautos en 7 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden in totaal negen bekeuringen uitgedeeld. Zeven automobilisten kregen een bon omdat ze de autogordel niet droegen. Een bekeuring werd uitgeschreven omdat men het rijbewijs niet kon tonen en een vrachtwagenchauffeur kreeg een proces-verbaal omdat op de oplegger van zijn vrachtwagencombinatie een verlopen APK keuring zat.

Tilburgse jongen betrapt bij diefstal kratten

TILBURG Op de binnenplaats van een café aan de Beukenstraat is gistermiddag rond de klok van vier uur een 13-jarige Tilburgse jongen betrapt bij de poging tot diefstal van kratten met emballage. De 25-jarige eigenaresse zag vanuit haar zaak de jongen over een muur klimmen om de kratten te stelen. Een klant wist de dief te pakken waarop hij aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. De politie heeft een aangifte opgenomen en de Tilburgse jongen krijgt via het buro HALT vermoedelijk een alternatieve straf opgelegd.

Bekeuringen in Tilburg Noord

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gisteren een verkeerscontrole gehouden aan de Mascagnistraat in deze plaats. Hierbij gingen 17 weggebruikers op de bon. Vijftien omdat ze geen gordel droegen, één voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Verder kreeg een weggebruiker een bon omdat de auto niet aan de verzekeringseisen voldeed.

TILBURG Ook aan de Van Anrooylaan hebben agenten van het politieteam Tilburg Noord een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle werden 22 weggebruikers bekeurd. De meeste verbalen vielen voor het niet dragen van de autogordel en het niet in orde zijn van de verlichting.

TILBURG De politie van Tilburg Noord hield op nog meerdere locaties in hun teamgebied controles. Zo controleerde zij ook aan de Enschotsebaan in Berkel-Enschot, de Kuil en de Kreitenmolenstraat in Udenhout. In totaal, inclusief de hiervoor genoemde controles, werden er 122 bekeuringen uitgeschreven (snelheid identificatieplicht, niet dragen van autogordel)

Rijden zonder rijbewijs

OISTERWIJK Aan de Kievitsblekweg in Oisterwijk hebben agenten gisteravond rond kwart voor acht de auto van een 37-jarige man uit deze plaats in beslag genomen. De Oisterwijkse man krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. De politie trad op naar aanleiding van klachten dat bij het AZC in Oisterwijk met autos werd gereden door personen die geen rijbewijs hebben.

Cameratoezicht verraadt vandaaltjes

TILBURG Het cameratoezicht aan het Verdiplein in Tilburg heeft de politie gisteravond rond de klok van acht uur een goede dienst bewezen. Aan de hand van de gemaakte beelden konden twee Tilburgse jongens (12 en 13 jaar oud) op heterdaad worden aangehouden toen zij een nylondraad over de openbare weg aan het spannen waren. Een rol nylondraad die de knapen bij zich hadden werd in beslag genomen. Na verhoor werden de jongens weer ter beschikking van de ouders gesteld. Bekeken zal worden of de knapen via buro HALT in aanmerking komen voor een alternatieve straf.

27 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Bij een bromfietscontrole die de politie in Oisterwijk gistermiddag en avond heeft gehouden zijn 27 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde 35 bromfietsen. Bij 14 bromfietsen bleek dat er aan het vermogen was geknoeid. Drie bromfietsbestuurders gingen op de bon omdat ze geen helm droegen. Vier bromfietsers droegen geen helm. Verder werden er zes bekeuringen uitgedeeld voor allerlei andere overtredingen.

Agenten pakken Boxtelse jongeren op na vernieling en diefstal

OISTERWIJK De politie in Oisterwijk heeft gisteravond om kwart over tien op het Station NS aan de Spoorlaan in deze plaats vier jongens (16,17 en 18 jaar oud) uit Boxtel aangehouden. Zij worden verdacht van vernielingen aan het Station NS. Verder zijn ze ook betrokken bij de diefstal van een ijzeren bol en een putdeksel aan de Dorpsstraat.

Gisteravond rond de klok van tien uur kreeg de politie de melding binnen dat er vernielingen werden gepleegd bij het Station NS aan de Spoorlaan in Oisterwijk. Daarbij kreeg de politie ook informatie over signalementen van de vermoedelijke daders. Op het Station NS treffen agenten de vier jongens uit Boxtel aan. Een van hen bleek een ijzeren bol bij zich te hebben, die van diefstal afkomstig was.

Na onderzoek bleek verder dat de jongens ook bezig waren geweest met het stelen van een vlag bij een kantoorpand aan het Stationsplein. De 32-jarige eigenaar heeft hiervan gisteravond aangifte gedaan. De jongeren zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt dronken bromfietsbestuurder op

TILBURG Vannacht om tien voor twaalf hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 45-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op zijn snorfiets betrokken is geweest bij een letsel aanrijding waarna de Tilburger doorreed. Bij dit verkeersongeval raakte een 39-jarige Tilburger zwaar gewond toen hij op zijn snorfiets tegen een paal reed. De 39-jarige brak hierbij zijn neus en een oogkas. De 45-jarige Tilburger blies in het politiebureau 1.7 promille. Hij kreeg een rijverbod van acht uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten halen onverzekerde auto uit het verkeer

TILBURG Aan de Heikantlaan in Tilburg hebben agenten vannacht de auto van een 25-jarge Rotterdammer uit het verkeer genomen. De auto, waarin een 17-jarige man uit Tilburg reed bleek niet verzekerd te zijn. Tegen de Tilburgse man maakt de politie proces-verbaal op.

Wildplasser geeft valse naam op

TILBURG Vannacht om tien over halftwee hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 30-jarige Tilburger aangehouden. Die werd betrapt bij het wildplassen en als de agenten de man naar zijn naam vragen geeft hij een valse naam op. Met twee bekeuringen op zak is de man weer naar huis gestuurd.

Agenten halen dronken vrouw uit haar auto

TILBURG Vannacht, even na twee uur hebben agenten aan de Waterhoefstraat in Tilburg een 45-jarige vrouw uit deze stad uit haar auto gehaald. De vrouw, die onder invloed van drank was, maakte aanstalten om te gaan rijden. De agenten stellen vast dat de vrouw gedronken heeft en waarschuwen haar niet te gaan rijden. Dat doet de vrouw toch want zij gaat achter het stuur van haar auto zitten en start de motor. Hierop wordt ze aangehouden. In het politiebureau blies de vrouw 1.20 promille. Zij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Agenten pakken Tilburg op na vernieling

TILBURG Vannacht om vijf over halfdrie hebben agenten aan de Waterhoefstraat in Tilburg een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij vernielde de voorruit van de auto van een 45-jarige vrouw.

Autodieven nemen auto en passagier mee

TILBURG Een 19-jarige vrouw uit Tilburg kreeg vanmorgen aan de Spoorlaan de schrik van haar leven toen de auto van haar moeder werd weggenomen door een nog onbekende man. De Tilburgse die op de passagiersstoel zat schrok zich rot toen de autodief op de bestuurdersplaats ging zitten en er vervolgens vandoor ging omdat de sleutels in het contactslot zaten. Op de Ringbaan Oost heeft de vrouw kans gezien om uit de auto te springen. In Heukelom heeft de autodief de auto achter gelaten. Tussen de Spoorlaan en de Ringbaan Oost heeft de Tilburgse vrouw om hulp geroepen. Wellicht dat getuigen dit gezien hebben. Zij worden verzocht contact met de politie op te nemen: 0900 - 8844

Auteur: Carel Bouman