Robeco


Robeco introduceert EURO STOXX Garant Note
11 mrt 2005

Vandaag start de inschrijving op de EURO STOXX 50 Garant Note. Met dit garantiecertificaat wordt geprofiteerd van het rendement van de Dow Jones EURO STOXX 50 sm-index, waarin vijftig toonaangevende beursgenoteerde ondernemingen uit Euroland zijn vertegenwoordigd. Bekende namen zijn Nokia, Siemens, Koninklijke Olie en ING Groep. De ondernemingen in de index komen uit diverse sectoren zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, gezondheidszorg, telecom, nutsbedrijven, media en chemie. Dit zorgt voor een goede spreiding. Twee koerskliks stellen de behaalde winst veilig terwijl de minimumgarantiewaarde voor de volledige bescherming van de inleg zorgt. De samenstelling van de index wordt periodiek herzien.

Op basis van de gemiddelde slotstanden van de Dow Jones EUROSTOXX 50 sm-index op 13, 14 en 15 april 2005, wordt de startwaarde van de index bepaald. Zodra de index met 25% en 50% ten opzichte van deze startwaarde is gestegen, wordt de koerswinst veiliggesteld. Hierbij wordt 90% van de stijging vastgeklikt. Om een koersklik te behalen moet de stijging tot uiting komen in de dagelijkse slotkoers van de index. Ook als alle koerskliks zijn behaald, participeert de belegging tot het einde van de looptijd voor 90% in de stijging van de index. Dit geldt tot de maximumwaarde van EUR 190 per certificaat. De garantiewaarde is alleen geldig op de einddatum.

Gedurende het laatste jaar van de looptijd wordt aan de hand van vijf slotkoersen in de laatste vier kwartalen een gemiddelde eindwaarde van de index berekend. Deze techniek voorkomt dat eventuele grote koersschommelingen in het laatste jaar van de looptijd het uiteindelijke rendement te veel beïnvloeden. De slotkoersen van 16 april 2013, 16 juli 2013, 16 oktober 2013, 16 januari 2014 en16 april 2014 zijn hierbij bepalend. De uitkering van de Robeco EUROSTOXX 50 Garant Note bedraagt op de einddatum maximaal EUR 190. Deze waarde wordt uitgekeerd wanneer de index met minimaal 100% is gestegen ten opzichte van de startwaarde.

Dankzij de minimumgarantiewaarde is het certificaat aan het einde van de looptijd minimaal EUR 100 waard. De Robeco EURO STOXX 50 Garant Note wordt uitgegeven door Rabobank Nederland. Aan de Rabobank is de hoogste kredietrating van zowel Moodys (Aaa) als Standard & Poors (AAA) toegekend. De Rabobank is daarmee de meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. De minimumgarantiewaarde geldt uitsluitend op de einddatum.

De belangrijkste kenmerken op een rij
Index Dow Jones EURO STOXX 50 sm
Uitgifteprijs EUR 100 per certificaat
Nominale waarde EUR 100 per certificaat
Uitgiftedatum 18 april 2005
Looptijd 9 jaar, 18 april 2005 - 18 april 2014 Minimumgarantiewaarde EUR 100 per certificaat, uitsluitend geldig op de einddatum
Maximumwaarde EUR 190 per certificaat
Koerskliks 25% en 50%
Participatiegraad indexstijging 90%
Startwaarde index gemiddelde van de slotkoersen van 13, 14 en 15 april 2005
Eindwaarde index gemiddelde van de slotkoersen van 16 april 2013, 16 juli 2013, 16 oktober 2013, 16 januari 2014 en 16 april 2014 Kosteloos inschrijven 11 maart 2005 tot en met 8 april 2005, 17.00 uur (de inschrijving kan vervroegd sluiten)
Kosten 6,2%, waarvan 2,2% op de uitgiftedatum, de rest gedurende de eerste 2 jaar; de kosten zijn al in de uitgifteprijs opgenomen ISIN code XS0212861842
Robeco EURO STOXX 50 Garant Note April 05/14 kan worden gekocht via de Rabobank en verschillende andere financiële instellingen. Dit product wordt niet aangeboden door Robeco Direct

Dow Jones EURO STOXX 50 sm is eigendom van STOXX LIMITED en is een merknaam van Dow Jones & Company Inc.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste Sustainability Cluster Score binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.