Provincie Zeeland



Project Rondom Veerse Meer komt in uitvoeringsfase

Voorzitter van de stuurgroep Rondom het Veerse Meer Gert de Kok heeft vanochtend tijdens de stuurgroepvergadering de Gebiedsvisie Rondom het Veerse Meer officieel in ontvangst genomen. Hiermee is het project in de tweede fase aangekomen waarin de plannen voor verbetering worden uitgevoerd.

Hiervoor is een uitvoeringsprogramma en actieplan 2005-2006 opgesteld waarin projecten zijn opgenomen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. Acties gericht op verbetering van waterbeheer en de basisstructuur van netwerken staan hierbij centraal. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen om herstructurering en deelgebieduitwerkingen mogelijk te maken.

In de vergadering is stilgestaan bij de stand van zaken van dit uitvoeringsprogramma. De waterkwaliteit van het Veerse Meer is met de komst van het doorlaatmiddel de Katse Heule op korte termijn flink verbeterd. Verder zal de waterkwaliteit door het afkoppelen van de lozing van voedselrijk polderwater op het Veerse Meer eveneens een forse impuls krijgen.

De stuurgroep Rondom het Veerse Meer heeft verder het communicatieplan voor de uitvoeringsfase besproken. De stuurgroep hecht aan een goede afstemming in de communicatie van de verschillende projecten, die door diverse partijen worden uitgevoerd.

Tot slot wil de stuurgroep bekijken of subsidieverwerving voor de uitvoeringsprojecten met een externe partner voordelen biedt.

Het gebied rondom het Veerse Meer is een prachtig gebied dat een kwaliteitsimpuls nodig heeft om het ook in de toekomst aantrekkelijk te houden voor toerisme, recreatie en agrarische activiteiten. De waterkwaliteit, de bereikbaarheid en landschappelijke kwaliteit moeten worden verbeterd. Een groot aantal Zeeuwse overheden en maatschappelijke partijen heeft de handen ineengeslagen om een integrale visie en een uitvoeringsplan voor het hele gebied op te stellen.

11 maart 2005, Jeannine Christiaansen, tel. 0118-631396, persberichtnr. 32/05