Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 11/3

BERGEN OP ZOOM, 11 maart 2005

Vrouw verkracht in het bos

BERGEN OP ZOOM: Een 50-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is dondermiddag verkracht in het bos aan de Balsedreef. De vrouw laat rond 16.30 uur haar hondje uit in het bos dat ligt achter de Heidetuin. Het valt haar op dat een man opvallend rond loopt en dat geeft haar een onbehagelijk gevoel. Zij wil hierop het bos verlaten. Een moment later wordt zij van achteren aangevallen en in de bosjes getrokken door deze man. De vrouw verzet zich en gilt hevig. Hierop gebruikt de dader fysiek geweld en dreigt haar iets aan te doen. Uiteindelijk verkracht hij het slachtoffer. Daarna verlaat de dader het bos de vrouw achterlatend. Mensen die ook in het bos lopen vinden de vrouw en helpen haar. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van verkrachting en de politie is direct gestart met een onderzoek. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht in het bos. Deze middag lopen er meerdere mensen in het bos en de politie is benieuwd of andere mensen nog iets gezien of gehoord hebben dat haar kan helpen bij het onderzoek. Soms kan iets heel onbelangrijk lijken maar toch voor het politieonderzoek van groot belang zijn. Het signalement van de dader laat zich als volgt omschrijven. Het gaat om een licht getinte man met zwart krullend haar. Hij droeg een blauw trainingsjack met een witte broek en is vermoedelijk circa. 1.80 lang. Hij droeg beige/bruinkleurige wollen handschoenen en sprak accentloos Nederlands. Het verzoek is als u iets weet of gezien hebt de politie te bellen op 0900 8844. Het slachtoffer is flink ontdaan en slachtofferhulp is voor haar ingeschakeld.

Fransen met harddrugs aangehouden

OSSENDRECHT: Donderdagavond heeft de politie twee verdachten aangehouden voor harddrugs op de Rijksweg A-4. Het gaat om een 19-jarige man en een 21-jarige man beide afkomstig uit (F) Wambrechies. Na een stopteken wilde zij in eerste instantie ervandoor gaan maar uiteindelijk kozen zij toch eieren voor hun geld en stopten. Een hennepgeur kwam uit de auto. Ze hadden een kilo speed bij zich. Nadien is de auto verder onderzocht en vonden de agenten nog eens 1 kilo hasj en 800 gram hennep. Ze zijn beide ingesloten op het politiebureau.

Verkeerscontroles

RUCPHEN: Bij diverse verkeerscontroles zijn de laatste twee dagen in de gemeente Rucphen acht mensen bekeurd voor diverse feiten zoals verkeerd parkeren, fietsen zonder licht, niet dragen autogordel en vervallen APK. Er is gecontroleerd aan de Achtmaalsebaan in Schijf, in Rucphen aan de Gebrande Hoefstraat en in Sprundel aan de Bredasebaan en Rucphensebaan. Een bestuurder krijgt 14 dagen de tijd om aan te tonen dat zijn auto wel is verzekerd tegen wettelijke
aansprakelijkheid zo niet dan krijgt ook hij een bekeuring.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag is een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 260 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces verbaal.

Gewelddadige winkeldief alsnog beboet

SINT WILLEBRORD: Afgelopen zaterdag is in de Dorpsstraat een 74-jarige winkeldief betrapt. De winkeldief wist door geweld te gebruiken te ontkomen maar heeft daarbij zijn fiets achtergelaten. Deze fiets is op het politiebureau afgegeven. De winkeldief is donderdag toen hij zijn fiets kwam halen alsnog aangehouden. Na overleg met de officier van justitie heeft de winkeldief een boete van 150 gekregen en betaald.

Jeugd gooit eieren naar politiebureau

SINT WILLEBRORD: Drie jeugdigen uit Sint Willebrord zijn aangehouden nadat ze woensdag naar het politiebureau aan de Vinkenstraat eieren hadden gegooid. Politiemensen die op het bureau zaten te werken hoorden enkele klappen op het raam en zagen de jeugdigen. De wijkagent herkende een van de dadertjes toen zij wegrenden. Na een korte achtervolging zijn er twee meegenomen naar het politiebureau en de derde werd later door een van zijn ouders gebracht. Alle drie worden verwezen naar buro Halt.

Verdachte situatie

NISPEN: Donderdagochtend meldde een getuige dat zij een verdacht pakketje had gezien in het bos op de Boswachtersdreef. Zij liep daar met haar hond en zag een plastic zak waar de hond nogal veel interesse in toonde. De politie is na de melding gaan kijken en vond daar een plastic zak met een dode fret. Kennelijk was de fret al even dood.

Vernielingen aan school

ROOSENDAAL: Donderdagochtend is aangifte gedaan van vernielingen bij een school gelegen aan t Zand. Diverse ramen, deuren en kozijnen hebben het moeten ontgelden. De politie onderzoekt de zaak en kijkt of er mogelijk sprake is van een poging tot inbraak.

Auto weggesleept

ROOSENDAAL: Op de Bergrand is donderdag door de politie een geparkeerd staande auto aangetroffen waarvan verschillende zaken niet meer in orde waren. Onder andere bleek het kenteken van de auto te zijn geschorst en een band was lek. Het voertuig is door een takelbedrijf meegenomen. De eigenaar en de belastingdienst worden op de hoogte gebracht.

Controle vreemdelingendienst

ROOSENDAAL: Donderdag controleerde de vreemdelingendienst twee bedrijven aan de Lindenburg. Bij een restaurant bleek een werknemer nog geen uitsluitsel te hebben over de aanvraag voor een te werkstellingsvergunning. In afwachting van de beslissing moet de werknemer stoppen met werken. Bij een afhaalrestaurant was alles in orde.

Diefstallen uit auto

ROOSENDAAL: Woensdag is vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Julianastraat een autoradio gestolen. De hierbij behorende boxen en beschermhoezen zijn ook meegenomen. Om in de auto te kunnen komen heeft de dader een ruitje ingetikt. Woensdag is vanuit een auto die geparkeerd stond aan de Wouwseweg, een radio/cd-speler gestolen en een mapje met 25 cds. Om in deze auto te komen is ook een ruitje ingetikt.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Donderdagochtend ontdekte een vrouw dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen aan de Roselaar. Even tevoren had ze deze nog gebruikt. Toen zij in een kledingzaak iets af wilde rekenen ontdekte zij dat de portemonnee uit haar tas gestolen is. Van de diefstal heeft mevrouw totaal niets gemerkt.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Donderdag is er zowel in de ochtenduren als in de middaguren een verkeerscontrole gehouden aan de Van Beethovenlaan. Hierbij zijn 45 personen op de bon geslingerd. Er zijn 42 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een gordel. Drie mensen kregen een bekeuring voor niet handsfree bellen en een bestuurder kreeg een bekeuring voor het feit dat de auto niet APK was gekeurd.

Auteur: Karen de Groot