2e persbericht van vrijdag 11 maart 2005

Eindhoven 11-03-2005 - Berichten uit de regio

Asten: Aanvulling bericht man overleden bij verkeersongeval

Een 24-jarige bestuurder uit Gouda raakte vrijdagochtend om 6.40 uur door onbekende oorzaak met zijn auto op de verkeerde weghelft. Daarbij reed hij frontaal op de hem tegemoetkomende 34-jarige Helmonder. Die kwam daarbij om het leven (zie ook 1e persbericht van vandaag). De 24-jarige bestuurder uit Gouda is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De twee personen die bij hem in de auto zaten, een 35-jarige en 22-jarige Rotterdammer, hadden lichte verwondingen en zij konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Vrijdagmiddag tussen 12.40 en 14.40 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Javalaan. Er werden 220 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 33 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. De toegestane snelheid is 50 km/u.

Aarle-Rixtel: Inbraak in bedrijf

Vrijdagochtend tussen 00.30 en 08.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dorpsstraat. Een buitendeur werd opengebroken. Er werden een microfoon, een draadloze microfoon, een versterker, enkele koksmessen en diverse flessen met sterke drank meegenomen.

Gemert: Controle inbraakpreventie

Donderdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur zijn op diverse locaties in Bakel, De Rips, Beek en Donk en Aarle-Rixtel preventieve controles gehouden. Er werd gecontroleerd of geparkeerde voertuigen waren afgesloten en of er waardevolle zaken in de voertuigen lagen. Er zijn diverse autos aangetroffen die open waren of waar waardevolle spullen zichtbaar aanwezig waren. Dat nodigt uit tot inbreken. De eigenaren van deze voertuigen werden hierop aangesproken.

Gemert: Alcoholcontroles

De politie van Gemert-Laarbeek heeft donderdag tussen 22.00 en 01.15 uur op diverse locaties, bij sportkantines, alcoholcontroles gehouden. Er werden 155 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders moesten een boete van 190 Euro betalen voor het rijden onder invloed.

Oirschot: Landbouwtractor gestolen

Tussen donderdag 17.30 uur en vrijdag 8.15 uur is vanaf een erf aan de Mousten een landbouwtractor gestolen. Het blauwe voertuig is van het merk New Holland type TN 75 D.