Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 11 maart 2005

Twee aanhoudingen en 24 bekeuringen tijdens uitgaansavond

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in het uitgaanscentrum van Breda gesurveilleerd. De avond en nacht verliep relatief rustig. Een 44-jarige automobilist reed rond 01:30 uur in zijn auto door het voetgangersgebied op de Havermarkt. Toen agenten hem hierover aanspraken merkte zij dat de man onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Op het bureau blies hij een waarde van 650 ug/l. De politie nam het rijbewijs van hem in en maakt proces-verbaal op. Aan de Vismarktstraat vonden twee mannen van 20 en 34 jaar uit Eindhoven dat ze te lang in de rij moesten wachten voor een horecagelegenheid voordat zij naar binnen mochten. Zij namen een hek voor de toegang van het bedrijf mee, toen zij ongeduldig de rij verlieten. De portiers van het bedrijf hielden het tweetal aan en leverde ze over aan de politie. Die schreef twee bekeuringen uit voor verstoring van de openbare orde. Na het afleggen van een verklaring zijn zij heengezonden. Agenten schreven verder nog 21 parkeerbonnen en
3 bekeuringen uit voor wildplassen.

Opnieuw zes aanhoudingen NAC-ongeregeldheden

BREDA: De politie heeft deze week opnieuw zes aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de ongeregeldheden van zaterdagavond 27 februari bij het NAC-stadion. De zes verdachten zijn woonachtig in Breda en variëren in leeftijd van 17 tot 25 jaar. De 25-jarige verdachte die vanmorgen werd aangehouden is in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling en/of doodslag. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vijf andere verdachten zijn dinsdag en woensdag aangehouden en worden verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldplegingen. Na verhoor zijn zij heengezonden. In totaal arresteerde de politie voor de ongeregeldheden op vrijdag en zaterdag rondom de wedstrijd NAC Groningen tot nu toe 21 verdachten. Alle eerder aangehouden verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na mishandeling 14-jarige jongen

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag in zijn woning een 39-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht dat hij rond 14:45 uur een 14-jarige plaatsgenoot aan de Guido Gezellelaan een kopstoot en een klap in zijn gezicht gaf. Aanleiding voor het geweld was volgens de man het feit dat de zoon door het slachtoffer was gepest. De politie kwam de verdachte op het spoor door het kenteken zijn auto waarin hij na de mishandeling wegreed. Na verhoor en het betalen van een door het openbaar ministerie opgelegde geldboete van 220 euro is hij heengezonden.

Inbraak in bedrijf

ZUNDERT: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Molenstraat. De dader ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Om binnen te komen werd een raam vernield. De technische recherche is ingeschakeld voor het uitvoeren van een technisch onderzoek.

Politie houdt vrouw aan voor heling

ZEVENBERGEN: Vrijdagmorgen heeft de politie een 37-jarige inwoonster van Vlaardingen aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van gestolen goederen. Woensdag hield de politie een 38-jarige man uit Zuid-Holland aanvoor verduistering en diefstal van geld en goederen van zijn werkgever aan de Touwslagerij. Deze man werd met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Uit onderzoek bleek dat hij gestolen spullen aan zijn 37-jarige vriendin uit Vlaardingen had gegeven. Ze was nog in het bezit van enkele gestolen goederen, terwijl zij dacht dat het cadeautjes van haar vriend voor haar waren. De Vlaardingse wordt verdacht van heling en is met een dagvaarding heengezonden.

Politie maakt proces-verbaal op tegen MSN-schennispleger

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen een 48-jarige man uit Delft gehoord naar aanleiding van een aangifte van schennis der eerbaarheid. Op 7 december deed een 45-jarige inwoner van Zevenbergen aangifte van dit feit namens zijn minderjarige zoon. De verdachte en jongen die elkaar kennen via het verenigingsleven hielden ook via internet contact met elkaar. Tijdens dit chatten heeft de man uit Delft via de webcam onzedelijke beelden van zichzelf aan de jongen getoond. De vader van de jongen kwam hier achter en heeft aangifte gedaan. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd met een dagvaarding. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor zijn onzedelijk gedrag.

Auteur: Henk Snepvangers