Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten vrijdag 11 maart

Alkmaar 11-03-2005 - 16.24 uur

Thuiskwekers van hennep aangepakt

Schagen, vrijdag 11 maart 2005.

De politie van het district Noordkop Zuid is bezig met de afronding van een zogenaamde henneprooidag op woensdag 9 maart. Er werden in het kader van de aanpak van hennepkwekerijen acht woningen doorzocht, samen met ambtenaren van de gemeente en medewerkers van NUON.

Bij de actie werden drie personen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Schagen. Het gaat hierbij om een 22-jarige man uit Lutjewinkel, een 35-jarige man uit Schagen en een 39-jarige man uit Schagen. Ze zijn na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

De invallen vonden plaats in Schagen, Lutjewinkel en Middenmeer. In vijf woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen, waarbij in totaal 861 planten werden aangetroffen. De grootste vangst werd gedaan in een woning aan het Patrijzenhof in Schagen. Daar werd een professioneel ingerichte kwekerij aangetroffen met 550 planten. Alle planten en de voor de kwekerijen benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd in diverse woningen geconstateerd dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Door medewerkers van het NUON werden deze misstanden vastgelegd, waarna aangifte van illegaal stroomaftappen werd gedaan. De misbruikers staat een stevige rekening te wachten.

Ook in de komende tijd zal de politie in Schagen en omgeving onderzoek blijven doen naar zogenaamde thuiskwekers en professionele kwekerijen.

Hennepkwekerij

Breezand, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmiddag werd een hennepplantage opgerold in een bedrijfspand aan de Burg. Lovinkstraat te Breezand. De 41-jarige eigenaar had in totaal 760 planten in zijn schuur. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

Dirkshorn, donderdag 10 maart 2005

Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie op donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Oosterdijk in Dirkshorn. Met een laser-gun (handlaserapparaat) werden 25 mogelijke hardrijders gecontroleerd. Hiervan bleken er 4 sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km per uur.

Stompetoren, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Oterlekerweg in Stompetoren. Van de 100 gecontroleerde bestuurders reden er 16 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

Grootebroek, donderdag 10 maart 2005

Op donderdagmiddag en avond werden verkeerscontroles gehouden op de Wijzend en de Middend in Grootebroek. De controles leverden in totaal 91 bekeuringen op. De controle was voornamelijk gericht op bromfietsen en werd gehouden naar aanleiding van klachten uit de bevolking. Er werd geschreven voor opgevoerde bromfietsen, teveel geluid, niet dragen van een valhelm en technische mankementen. Daarnaast werd ook het overige verkeer gecontroleerd. Hierbij werd voornamelijk geschreven voor defecte verlichting, het niet dragen van een veiligheidsgordel en technische gebreken.

Alcoholcontrole

Den Helder, donderdag 10 maart 2005

Op donderdagavond omstreeks 19.25 uur werd een 40-jarige vrouw uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd op de Brakkeveldweg in haar woonplaats. De vrouw bleek zodanig onder invloed te zijn van vermoedelijk alcohol dat een ademanalyse niet kon worden afgenomen. Om toch het alcoholgebruik vast te kunnen stellen werd een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht door het Forensisch Instituut. De vrouw moest in ieder geval haar rijbewijs inleveren.

Hoorn, vrijdag 11 maart 2005

Van donderdag op vrijdag werd een grootschalige alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in Hoorn. In totaal deden vijftien politiemedewerkers aan de controle mee. Tijdens de controle werd aan 484 bestuurders gevraagd een alcoholtest af te leggen. Het resultaat was goed, want slecht drie personen bleken teveel te hebben gedronken. Hierbij bleven de meetresultaten onder de 370 ug/l. Dat is juist anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Deze controle zal gedurende het hele jaar nog vele malen worden herhaald. De politie is van plan om het toezicht op alcohol in het verkeer verder aan te scherpen.

Heiloo, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 05.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op de Vennewatersweg in Heiloo een vrachtwagen van de weg geraakt was en met een wiel in de sloot stond. Eerder die nacht was over dezelfde vrachtwagen een bericht binnengekomen dat deze ter hoogte van de Wijkertunnel al slingerend over de weg zou hebben gereden. De politie trof in de cabine van de vrachtwagen een 40-jarige man uit Heiloo aan. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 720 ug/l. dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Brand

Medemblik, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.20 uur zag een getuige vanuit zijn woning dat er brand woedde in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Medemblik. De brand bleek te zijn bij een polyesterverwerkend bedrijf. Het betrof een grote uitslaande brand. Een gezin, waarvan de woning benedenwinds lag, werd geadviseerd de woning te verlaten. Overigens kwamen bij de brand geen schadelijke stoffen vrij. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de brandoorzaak. Van dit onderzoek zijn op dit moment nog geen resultaten bekend.

Den Helder, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur was er brand in een woning en een garagebox van een flatgebouw aan de Rijnstraat in Den Helder. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Bij de branden deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Hoewel er geen directe brandoorzaak is aan te wijzen, houdt de politie ernstig rekening met brandstichting omdat om twee verschillende plaatsten tegelijkertijd brand was uitgebroken.

Aanrijding met letsel

Hoorn, donderdag 10 maart 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur vond er op de Westerdijk in Hoorn een kop-staart aanrijding plaats. Een 22-jarige man uit Hoorn reed in een personenauto en had te laat in de gaten dat de personenauto voor hem afremde. De remmende auto werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Hoorn. Twee inzittenden uit haar auto liepen nekklachten op. Zij werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Heerhugowaard, donderdag 10 maart 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 15.35 uur reed een 44-jarige man uit Slootdorp in een bedrijfsauto over de Westerweg in Heerhugowaard. De man remt krachtig af voor een stilstaande file. Hierdoor blokkeren zijn remmen en komt de auto dwars op de rijbaan te staan. Vanuit tegengestelde richting komt een 37-jarige man uit Haarlem in een personenauto. Deze kan een aanrijding niet meer voorkomen en ramt de bedrijfsauto. Een motorfiets, bestuurd door een 34-jarige man uit Purmerend, rijdt achter de personenauto en komt ook te laat tot stilstand. De bestuurder komt ten val. De bij de aanrijding betrokken bestuurders, alsmede een inzittende van de bedrijfsauto, raken gewond en worden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

Woninginbraak

Alkmaar, donderdag 10 maart 2005

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in drie woningen aan de Waalstraat in Alkmaar. De daders kwamen binnen door de voordeuren die allen gelegen zijn in een centrale hal. Van de voordeuren werden de sloten geforceerd. In een woning werden sieraden buit gemaakt. Onbekend is wat in de andere woningen werd gestolen.

Mishandeling

Heerhugowaard, donderdag 10 maart 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur fietste een 16-jarig meisje uit Heerhugowaard door het steegje tussen de Krusemanlaan en de Bloemaertlaan in haar woonplaats. Hier kwam zij een groepje van drie meisjes tegen. Een van de meisjes gaf haar bij het passeren een harde duw, waardoor het slachtoffer ten val kwam. Er ontstond een woordenwisseling waarna het slachtoffer door een van de meisjes werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep licht letsel op.

Medemblik, donderdag 10 maart 2005

Op donderdag omstreeks 11.00 uur werd een 21-jarige Medemblikker mishandeld op de Uiverstraat in zijn woonplaats. De man fietste daar en kwam een persoon tegen waar hij eerder dit jaar problemen mee had gehad. In het voorbijrijden werd de man van zijn fiets geduwd. Nadat hij ten val was gekomen werd hij meerdere malen door zijn belager geschopt. Ook werd het slachtoffer gebeten door een hond die de verdachte bij zich had. Het ging hier om een Rottweilerachtige hond. Het slachtoffer kon door omstanders worden ontzet. Inmiddels is door het slachtoffer aangifte gedaan. De politie neemt deze zaak in onderzoek.

Diefstal auto

Alkmaar, donderdag 10 maart 2005

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 14.45 en 09.20 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Vondelstraat in Alkmaar. De auto stond geparkeerd achter een woning. Het ging om een rode Volkswagen Polo met kenteken YN-28-XH.

Bedrijfsinbraak

Hoorn, vrijdag 11 maart 2005

In de nacht van donderdag op vrijdag, vermoedelijk rond 00.30 uur werd er ingebroken in een winkelpand aan de Lingeweg in Hoorn. De daders forceerden een winkelraam en namen uit de winkel een aantal modelautootjes mee. Tussen 03.40 en 04.00 uur werd ook een raam vernield van een kinderkledingzaak aan de Kleine Noord in Hoorn. Uit deze zaak werd een klein bedrag uit een kassa ontvreemd.

Verdachte met pistool

Hoorn, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.40 uur was de politie op zoek naar mogelijke verdachten van een winkelinbraak. Op de Spaarneweg werden twee personen aangetroffen. Bij controle bleken zij geen gestolen goederen bij zich te hebben. Wel had een van hen, een 20-jarige man uit Zwaag, een pistool in zijn kleding. Het ging hier om een echt vuurwapen met scherpe munitie. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vijf aanhoudingen na poging overval

Wieringerwerf, vrijdag 11 maart 2005.

De politie is erin geslaagd om de afgelopen weken in totaal vijf personen aan te houden die betrokken zijn geweest bij een gewapende overval op het motel Wieringermeer aan de Terpstraat.

De aangehouden personen zijn een 22-jarige man en zijn 18-jarige vriendin beiden uit Hauwert, een 17-jarig meisje uit Wieringerwerf, een 23-jarige man uit Slootdorp en een 21-jarige man uit Middenmeer. Deze laatstgenoemde man werd tevens als laatste van het vijftal aangehouden en wel op dinsdag 8 maart 2005. Hij wordt vandaag geleid voor de Rechter-Commissaris in Alkmaar. De andere twee mannen en de 18-jarige vrouw worden nog gevangen gehouden en de hechtenis van de 17-jarige vrouwelijke verdachte is eerder na voorgeleiding geschorst op de voorwaarde dat zij geen strafbare feiten meer pleegt.

De overval vond plaats op dinsdag 8 februari 2005, omstreeks 23.30 uur. De 22-jarige man ging toen gewapend met een pistool en vermomd met een bivakmuts het motel binnen en eiste de inhoud van de kassa van een medewerker. Omdat de sleutels van de kassa niet aanwezig waren kon hij geen geld pakken. Toen er een nachtwaker aan kwam lopen schrok de overvaller en ging er vandoor in een gereedstaande auto bestuurd door de 23-jarige man die in het gezelschap was van de 21-jarige. De twee vrouwen waren behulpzaam bij het voortraject en zaten ook in de auto. De politie kwam de daders op het spoor na een uitgebreid rechercheonderzoek wat begon begin februari toen er enkele caravans waren opengebroken en onrechtmatig bewoond op een camping aan de Oom Keesweg in Wieringerwerf. De 22-jarige man bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn.

Hennepafval

Langedijk, vrijdag 11 maart 2005

Op vrijdagmorgen werden op de wagenweg in Langedijk, ter hoogte van de kruising met de Kanaaldijk 26 vuilniszakken aangetroffen. In de zakken zaten resten van hennepteelt. Het afval is inmiddels vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de personen die het afval hebben gedumpt.

Overval of grapje

Alkmaar, donderdag 10 maart 2005

Op donderdag omstreeks 20.15 uur werd een 36-jarige vrouw uit Alkmaar het slachtoffer van een overval op het Scharlo in haar woonplaats. De vrouw stond buiten ineen portiek te bellen toen er twee mannen naar haar toe kwamen lopen. Onder bedreiging met een honkbalknuppel moest zij haar telefoon afgeven. De vrouw wist echter met haar GSM te ontkomen. De vrouw liep wel diverse klappen op. De mannen waren vervolgens verdwenen in een personenauto. Op basis van het kenteken werd de eigenaar van de auto verhoord. Naar aanleiding van dit gesprek meldden zich later op de avond de verdachten aan het politiebureau. Het ging daarbij om Alkmaarse mannen va 19 en (2x) 27 jaar. De mannen gaven aan dat het om een uit de hand gelopen grap ging. Zij waren op zoek naar een bekende die zou staan te bellen in de omgeving van het Scharlo. Toen zij de vrouw in het portiek zagen staan dachten zij aanvankelijk dat het om de bekende ging die zij wilde laten schrikken. De grap komt de verdachten duur te staan. Er wordt namelijk wel proces-verbaal tegen hen opgemaakt.