Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NOVELL LEGT DE LAT NOG HOGER MET SUSE LINUX PROFESSIONAL 9.3 VOOR STARTENDE EN ERVAREN LINUX-GEBRUIKERS

Het meest complete pakket van besturingssysteem, management tools, application software en netwerkfaciliteiten ooit voor gebruik van de computer thuis of onderweg

HANNOVER, Duitsland (CeBIT 2005) 10 maart 2005 Vandaag kondigt Novell de nieuwste aanwinst in haar Linux pakket aan, SUSE® LINUX Professional 9.3. Deze versie biedt een compleet Linux besturingssysteem, meer dan 3.000 open source packages en honderd open source toepassingen, productiviteitssoftware en mogelijkheden voor netwerken in de privé omgeving. Hiermee komt Novell tegemoet aan de vraag nieuwe en ervaren Linux gebruikers naar functionaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid, tegen een betaalbare prijs. SUSE® LINUX Professional 9.3 is vanaf half april leverbaar.

SUSE LINUX Professional omvat een stabiel en betrouwbaar Linux besturingssysteem en een compleet pakket aan toepassingen office suite, een webbrowser, e-mail en instant messaging-client, multimediaviewers en grafische software. Tevens biedt het pakket de nieuwste open source-applicaties voor het ontwikkelen van toepassingen, opzetten van een veilig thuisnetwerk, het draaien van een webserver en meer. SUSE LINUX Professional staat garant voor betrouwbaarheid en veiligheid in een van de meest complete Linux pakketten die op dit moment verkrijgbaar zijn, vanwege uitgebreide mogelijkheden voor installeren van nieuwe media, uitgebreide mogelijkheden voor documentenbeheer en ondersteuning bij installatie.

SUSE LINUX Professional is al lange tijd erg populair voor nieuwe Linux gebruikers en technische enthousiastelingen die hun voordeel willen doen met de laatste verbeteringen voor Linux en open source met een goedkoop en makkelijk te gebruiken Linux besturingssysteem, aldus Markus Rex, vice president van SUSE LINUX voor Novell. SUSE LINUX Professional geeft ook zakelijke Linux gebruikers een vooruitblik op toekomstige technologische ontwikkelingen in zakelijke Linux toepassingen van Novell en biedt hen daarmee de mogelijkheid om ook in de toekomst bij te blijven op IT-gebied.

NIEUWE EN VERBETERDE PROGRAMMA'S EN FUNCTIES
SUSE LINUX Professional is ontwikkeld om zowel tegemoet te komen aan wensen van nieuwe Linux gebruikers als ervaren technici, en bevat de laatste ontwikkelingen op het gebied van open source, waaronder: " Een compleet Linux besturingssysteem: SUSE LINUX OS, gebaseerd op Linux 2.6.11 " Een compleet office pakket: OpenOffice.org 2.0 (dat werkt met Microsoft* Office documenten) " Verschillende intuïtieve desktop omgevingen: de meest actuele KDE 3.4 and GNOME* 2.10 " Een uitgebreide set tools voor internetten: Firefox* 1.0 Web browser; e-mail en instant messaging toepassingen, die onder meer AOL, Yahoo!, MSN, Novell® GroupWise® Instant Messenger ondersteunen " Volledig geïntegreerde systeemveiligheid: geïntegreerde firewall, spamblokker en virusscanner " Vooruitstrevende grafische en multimediatoepassingen, waaronder: F-Spot foto organizer, grafische toepassingen als GIMP 2.2 en Inkscape, multimediaprogramma s, toepassingen voor branden van CD s en DVD s en meer " i-Pod ondersteuning
" Ondersteuning van VoIP (telefoneren via internet): LinPhone, dat gebruik maakt van de SIP-standaard " Zeer geavanceerde netwerkservices: Apache Web server, SAMBA, CUPS, DHCP, DNS en veelgebruikte open source databases " De nieuwste mogelijkheden voor Mobility Support: verbeterde mogelijkheden om apparatuur aan te sluiten via Wi-Fi en Bluetooth en voor synchroniseren van PDA en telefonie
" Robuuste virtualisatie: gebaseerd op XEN
" Diverse tools voor ontwikkelaars: Mono® 1.1.4; KDevelop 3.2; Eclipse 3.0.1

SUSE LINUX 9.3 voorziet ook in een sneak preview voor aankomende mogelijkheden voor Linux servers, zoals een XEN virtualisatie-omgeving en intuïtieve zoekmachines. De complete SUSE LINUX distributie levert de meest actuele Linux technologie voor zowel standaard 32-bits processoren als AMD Athlon* 64 en Intel* Extended Memory 64 Technology.

VERKRIJGBAARHEID EN PRIJSSTELLING
SUSE LINUX Professional is vanaf half april verkrijgbaar via alle grotere retailkanalen en online winkels. Iedereen kan alvast voor-inschrijven voor aanschaf via www.suseshop.nl. De adviesprijs voor een totaal pakket bedraagt ¬ 92,90 inclusief BTW (of ¬ 78,07 exclusief BTW). Er is ook een upgrade beschikbaar voor gebruikers van eerdere versies, die kost ¬ 63,90 inclusief BTW (of ¬ 53,70 exclusief BTW). Studenten krijgen korting op vertoon van hun studentenkaart of bewijs van inschrijving aan een universiteit of onderwijsinstelling en kunnen het gehele pakket aanschaffen tegen de prijs van een upgradepakket.

NOVELL
Novell is een toonaangevende leverancier van informatieoplossingen voor beveiligd aanmeldbeheer (Novell Nsure), ontwikkeling van webapplicaties (Novell exteNd) en services voor netwerken met verschillende platforms (Novell Nterprise), alle ondersteund door strategische consulting en professionele services (Novell Ngage). Novell is actief in de open source-gemeenschap met de merken Ximian en SUSE LINUX, en levert de zakelijke markt een uitgebreide reeks Linux producten en services, van de desktop tot de server. De Novell visie van One Net - een wereld zonder informatiebeperkingen - helpt klanten de volle waarde van hun informatie betaalbaar en veilig te benutten. Meer informatie over Novell kunt u vinden op http://www.novell.com.
* alle door derden geregistreerde merken zijn bezit van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie, fotomateriaal of aanvragen van een SUSE LINUX Professional 9.3 pakket voor review, kunt u contact opnemen met: Bennis Porter Novelli, Inge Heringa, telefoonnummer 020-5437600.