Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 maart 2005


Zutphen - Politie houdt vijf jongeren aan -


De politie heeft donderdagavond vijf jongeren van 15 en 16 jaar uit Deventer en Zwolle aangehouden op verdenking van vernielingen. Getuigen zagen rond 20.25 uur de vijf met een krat bier lopen op de IJsselkade. Zij gooiden flesjes op straat en van een auto werd een spiegel getrapt. De vijf werden aangehouden in de buurt van het Vispoortplein en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen zij een boete voor baldadigheid. Tegen de 15 jarige die de auto vernield had wordt een proces-verbaal opgemaakt en zal de schade moeten vergoeden. Eén van hen kreeg nog een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een ID-bewijs en een ander voor drinken op straat.


Zutphen - Politie zoekt getuigen van schennispleger


De politie is op zoek naar getuigen. Donderdagmorgen rond 08.10 fietste een groepje jongens op weg naar school over de Rademakersstraat. Daar zagen zij een man staan, die de rits van zijn broek open had en zijn geslachtsdelen toonde.
De jongens waren erg geschrokken en zijn aangemeld voor slachtofferhulp.
Signalement van de man: ongeveer 30 jaar oud, lengte ca. 1.80 m. met kort (donker)blond krullend haar. Hij droeg een bruine spijkerbroek en een bruin/zwart leren jas. De man had twee honden bij zich, vermoedelijk jack russels, die ieder aan een lijn liepen. De man is weggelopen is de richting van de van Hoornlaan. Mogelijk dat er mensen zijn die iets gezien hebben of weten wie deze man is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.


Warnsveld - 3 auto's betrokken bij aanrijding


Donderdagmorgen vond rond 08.05 uur op de Lochemseweg een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren. Een 28 jarige automobiliste uit Lochem moest remmen voor een auto voor haar, een 29 jarige automobiliste uit Borculo reed achter haar en zag dit te laat. Hierdoor botste ze tegen de auto van de Lochemse. Achter de Borculose reed een 25 jarige automobiliste uit Hengelo (O). Zij botste vervolgens tegen de auto van de Borculose. De Borculose werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuursters bleven ongedeerd. De auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.


Teuge - Rijden met ontzegging


De politie heeft donderdagmorgen bij een controle op de Rijksstraatweg een 21 jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt. De man reed terwijl hij een rijontzegging had. De auto werd in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal op.


Lochem - Inbraak woning


Bij een woning aan de Emmastraat werd donderdag ingebroken. Men wist binnen te kopen door een deur te forceren. Weggenomen werd een laptop. Bij een woning verderop in de straat werd een fiets weggenomen. De politie start een onderzoek.


Zutphen - Geen gordel


De politie heeft donderdagmorgen bij controles aan de Harenbergweg en de Weg naar Voorst acht bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Op de Harenbergweg werd gecontroleerd ter hoogte van de basisschool. Er werden tevens nog twee bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden.


Joppe - Afsluiting N348


Agenten hebben donderdagavond wederom gecontroleerd bij de afsluiting op de Eikelboomlaan. Er werden 14 bestuurders bekeurd voor het rijden in gesloten verklaring. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --