Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 11 maart 2005

Samen sterk voor jonge vrijwilligers

ICCO sponsort werkvakanties Livingstone

AMERSFOORT - Jongeren die via Stichting Livingstone Werkvakanties vrijwilligerswerk gaan verrichten, ontvangen voortaan van de interkerkelijke ontwikkelingsorganisatie ICCO een subsidie van 50 euro. Met deze actie willen Livingstone en ICCO zich samen sterk maken voor jongeren die zich als vrijwilliger inzetten voor ontwikkelingswerk in Afrika, Zuid Amerika, Oost- en Zuid-Europa. De sponsoractie wordt maandag 14 maart gelanceerd.

Het sponsorbedrag van vijftig euro per deelnemer komt geheel ten goede aan de projecten waar de jongeren zich tijdens hun werkvakantie voor inzetten. Livingstone heeft in totaal vijfentwintig projecten in diverse landen. Dit jaar gaan ruim vijfhonderd jongeren onder meer een weeshuis bouwen in Zuid-Afrika, een zomerprogramma begeleiden voor straatkinderen in Brazilië en met Servische en Kroatische jongeren een trektocht ondernemen in de bergen van Kroatië.

"De jongeren die met ons meegaan, zijn betrokken bij de mensen die in armoede leven; je merkt dat ze niet willen afwachten maar daadwerkelijk hun handen uit de mouwen willen steken", zegt Livingstone-directeur Steffen Barentsen. "Dat ICCO iedere deelnemer voor vijftig euro gaat sponsoren, vinden we echt fantastisch. Het betekent dat deze werkvakanties aantrekkelijker worden voor jongeren die echt iets willen betekenen voor anderen in de wereld."

De jongeren hebben afgelopen jaar zelf honderdduizend euro bij elkaar gebracht voor de projecten waarvoor zij vrijwilligerswerk verricht hebben.

Info: www.lst.nl of tel. 033 - 277 85 78.

Noot voor de redactie (