Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 maart 2005


Heerde - Doorrijden na aanrijding


Op donderdag (10-03) vond er rond 07.15 uur een aanrijding plaats op de Eoperweg in Heerde. Een vrachtwagen-combinatie, bestuurd door een 23-jarige man uit Herveld, reed op de Eperweg en uit tegenovergestelde richting een witte bestelbus met aanhangwagen naderde. De aanhangwagen was vermoedelijk een mobiele marktkraam waarvan de linker zijwand omhoog stond.
De Hervelder stuurde naar rechts om de klep te ontwijken maar kon niet voorkomen dat zijn buitenspiegel de wand raakte en geheel werd vernield. De bestuurder van de bestelbus stopte verderop heel even en reed toen weer verder. Het gaat om een witte bestelbus, mogelijk een Mercedes Vito met daarachter een aanhangwangen/marktkraam. Deze bestuurder en getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900 8844.


Putten - Drankrijder betrapt


Een 24-jarige automobilist uit Putten bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op donderdag (10-03) rond 23.15 uur op de Voorthuizerstraat.
De man viel op door zijn rijgedrag. Hij slingerde over de weg en raakte een aantal malen
de middengeleiders in de weg. Hij voldeed aan een stopteken maar toen de politie uit de auto stapte reed hij weg. De politiemensen konden hem even verderop klem rijden. Hij blies een promillage van 0,78. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Harderwijk - Verkeersongeval


Op donderdag (10-03) vond er rond 16.15 uur een aanrijding plaats op de Selhorstweg thv de Touwbaan. Een 44-jarige automobilist uit Harderwijk zag bij het rechtsaf slaan een naast hem rijdende 16-jarige bromfietsster uit Ermelo over het hoofd. Het meisje werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en bleek ongedeerd.


Nunspeet - Winkeldief aangehouden


De politie heeft een 31-jarige vrouw uit Nunspeet aangehouden op donderdag (10-03) om 10.00 uur voor het wegnemen van kleding uit een winkel aan de Dorpsstraat. Na teruggave van de kleding en het opmaken van een proces-verbaal werd de vrouw in vrijheid gesteld.


Nunspeet - Man op heterdaad betrapt bij diefstal benzine


Een 37-jarige man uit Nunspeet werdin de nacht van donderdag op vrijdag (11/3) op heterdaad betrapt bij diefstal van benzine uit een geparkeerde auto.
Op de parkeerplaats nabij de Bijentuin werd de man overlopen door een 34 jarige man uit Zwolle. De verdachte sloeg vervolgens op de vlucht, maar kon door de gealarmeerde politie ven later in Nunspeet worden aangehouden.
De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.
EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --