Politie Zaanstreek-waterland


LANDSMEER

Jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft afgelopen week vijf verdachten aangehouden wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Op woensdag 2 maart stond een grote groep jongeren op de hoek van de Van Beekstraat en de Dorpsstraat sneeuw- en ijsballen te gooien naar passerende auto's. Toen een 46-jarige automobilist de groep aansprak op dit gedrag, ontstond een conflict waarbij de man en zijn 17-jarige zoon geschopt en geslagen werden. Ook toen beide slachtoffers op de grond lagen ging het schoppen en slaan door. Vader en zoon moesten door een arts behandeld worden en ook de auto liep behoorlijke schade op.
De politie stelde direct een onderzoek in en kon na vijf dagen de eerste verdachte aangehouden. De overige vier volgden in de dagen erna. Het betreft jongeren uit Landsmeer in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging en zijn op vrijdag 11 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris in Haarlem. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

OOSTZAAN

Aanhouding voor 400 diefstallen

De politie heeft een 25-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van rond de 400 diefstallen uit een verzorgingshuis. De man was werkzaam bij het verzorgingstehuis en stal regelmatig geld uit de kamers van de bewoners. Hiervan werd in de meeste gevallen geen aangifte gedaan. De man liep uiteindelijk toch tegen de lamp toen een zoon van een bewoner argwaan kreeg en een camera in de kamer plaatste. Op basis van de camerabeelden kon de politie de verdachte aanhouden. Hij bekende dat hij een paar keer per week geld stal van bewoners. De man werd voorgeleid bij de rechter-commissaris en werd in bewaring gesteld.

M.vr.gr. Mark Eshuis (ZZL)
15:46 10-MRT-05
ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN

Winkeldief aangehouden

De politie heeft een 32-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden die met een volle boodschappentas een supermarkt uitliep zonder te betalen. Dit werd door de bewakingscamera's geregistreerd waarop de vrouw door winkelpersoneel in de kraag werd gegrepen. De vrouw werd door de politie overgebracht naar het bureau en moest de boodschappen ter waarde van zo'n 30 euro achterlaten. Zij verliet na verhoor het politiebureau met een boete van 125 euro op zak.

18:49 10-MRT-05
loc.: KROMMENIE

Bromfietsen in beslag genomen

De politie heeft donderdagmiddag een veertigtal bromfietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Zes van de voertuigen bleken te zijn opgevoerd. In twee gevallen was het vermogen meer dan 1.9 kilowatt en nam de politie de bromfiets in beslag. In zo'n geval stelt de politie de ouders/ verzorgers aan als bewaarder van de brommer. Als het voertuig weer standaard gemaakt is kan deze getoond worden bij het politiebureau. Pas wanneer het voertuig in orde blijkt te zijn, mag de betrokkene er weer op rijden.
De politie bekeurde verder voor rijden met versleten banden en ondeugdelijke remmen en voor het niet tonen of niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.
Ook in Wormerveer werd een bromfiets in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de bromfietser zonder helm rijden over de Westerstraat. Het voertuig bleek niet verzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De eigenaar krijgt de bromfiets terug als hij het voertuig heeft verzekerd.

01:09 11-MRT-05
ILPENDAM, JAAGWEG

Auto beland in sloot

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 56-jarige man uit Purmerend met zijn auto in de sloot naast de Jaagweg beland. De man remde hard voor een hondje dat de weg overstak en werd van achteren aangereden door een bus. Door de klap belandde de auto in de sloot. De Purmerender kon zelf uit zijn auto klimmen en werd per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De chauffeur van de bus en de vijf passagiers bleven ongedeerd. Naast de buschauffeur werd ook de eigenaar van het loslopende hondje door de politie gehoord.


---- --