Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 maart 2005


Winterswijk - Aanhoudingen na vernielingen / brandstichting


De politie heeft donderdagmiddag twee jongeren van 16 en 18 jaar uit Winterswijk aangehouden. Een passant zag dat de twee bij het gebouw van het oude openlucht zwembad de ruiten ingooiden en waarschuwde de politie. Agenten wisten de jongeren bij het gebouw aan te houden. Er waren diverse ruiten en tuinstoelen vernield. In het gebouw stond een afvalbak in brand. De politie bluste de brand. De nacontrole werd door de brandweer gedaan. In verband met het onderzoek werden de Winterswijkers ingesloten.


Winterswijk - Inbraak in sportkantine


In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken bij de sportkantine aan de Jaspersweg. Dit is vermoedelijk rond 04.55 uur gebeurd. Van de kantine waren vier deuren vernield. Weggenomen werd een kistje met een onbekend geldbedrag.
In dezelfde nacht werd ingebroken bij een pand aan de Lange Brug. Hier werd niets weggenomen. Wel werden er twee ramen vernield. De politie onderzoekt de inbraken.


Doetinchem - Diefstal uit woning

Bij een woning aan het Hof van Geneve werd donderdag ingebroken. Men wist binnen te komen door de poort van de tuin open te wrikken en vervolgens een deur te forceren. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werden onder andere een fototoestel, sieraden en flesjes parfum.


Bij een woning aan de Velsinkstraat werden donderdagavond twee jongens door de bewoner overlopen. De bewoner hoorde rond 19.40 gerommel in de woning en ging polshoogte nemen. Hij zag nog net twee jongens van ongeveer 16 jaar oud wegrennen. De jongens droegen beide een donkere broek en een donker jack. Eén van de jongens droeg een donkere rugzak. Er was een deur geforceerd om binnen te komen.
De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Lichtenvoorde - Vragender - Zieuwent - 166 bestuurders te hard


Agenten hebben donderdagmorgen bij controle op de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde 34 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 419 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde reden donderdagmorgen 55 van de 483 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Op de Lievelderweg in Lichtenvoorde werd donderdagmiddag gecontroleerd. Hier reden 30 van de 503 gecontroleerde bestuurders harden dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 70 km.
In Vragender reden donderdagavond op de Oude Winterswijkseweg 30 van 309 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Bij controle op de Ruurloseweg in Zieuwent reden donderdamiddag 17 bestuurders te hard. Van 298 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --