Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 maart 2005


Apeldoorn -Verkeersongeval


Op donderdag (10-03) vond er rond 08.45 uur een aanrijding plaats op de Europaweg thv de afrit Hoenderloo. Een 58-jarige automobilist uit Deventer kwam vanaf de A1 en wilde de Europaweg oversteken. Hij zag daarbij een van links komende 52-jarige automobilist uit Apeldoorn over het hoofd. De auto van de Deventenaar werd vol in de flank geraakt, sloeg om en kwam op de zijkant tot stilstand. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar de auto's waren total loss en moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt

Een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcolhol. De controle vond plaats op vrijdag (11-03) rond 02.25 uur op de Arnhemseweg.
De man blies een promillage van 1,38. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd een
proces-verbaal opgemaakt.


Beekbergen - Inbraak recreatiewoning

Op donderdag (10-03) werd er overdag ingebroken in een recreatiewoning aan de Hoge Bergweg. De dader forceerde een raam en klom naar binnen. Ontvreemd werden onder meer een laptop, merk Compaq en een aantal gouden sieraden ontvreemd.


Apeldoorn - Winkeldief betrapt

Een 36-jarige vrouw uit Arnhem werd in winkelcentrum De Oranjerie betrapt op het stelen van goederen in een parfumeriewinkel. De vrouw had een buggy bij zich waaraan een tas hing. Vanwege haar gedrag vertrouwde het personeel haar niet vroegen in de tas te mogen kijken. Nadat ze nauwelijks de gelegenheid gaf om in de tas te kijken, verdween de vrouw uit de winkel. Even verderop werd ze door het publiek staande gehouden en aan beveiligingsmedewerkers en daarna aan de politie overgedragen
De vrouw had een grijze tas met twee flessen parfum. Zowel tas als flessen parfum werden in beslag genomen. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de vrouw heengezonden.


Apeldoorn - Man veroorzaak overlast

De politie heeft op donderdag (10-03) om 13.40 uur een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden op de Molenstraat. De man verkeerde onder invloed en zorgde voor de nodige overlast in de omgeving Stationsplein/Stationsstraat. Hij deed zijn behoefte op diverse plekken, oa in een portiek bij een woning, nam een klok weg uit de stationskiosk, gooide met een fiets etc. De man werd ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau en kan drie boetes tegemoet zien voor genoemde feiten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --