Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
15 maart 2005

nummer:
11

|                                                                              |
Op vrijdag 11 maart 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Conceptontwerp Structuurvisie
Het college nam kennis van het conceptontwerp Structuurvisie en gaf deze vrij voor reactie. Behalve de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen worden in het concept ook de richtinggevende ontwikkelingen op het gebied van wonen, werk, zorg, recreatie, mobiliteit en natuur belicht.

Conceptnota Hoogbouw
De conceptnota Hoogbouw is een nadere uitwerking van de structuurvisie. Na jaren van groei is er een eind gekomen aan de beschikbaarheid van bouwgrond. In de nota staan locaties en zones die geschikt zijn voor hoogbouw en welke beslist niet. Ook wordt ingegaan op de vormgevingsaspecten die bepalend zijn voor de inpassing in de omgeving en de verschijningsvorm.

Nota Arbeidsmarktbeleid
Het college heeft ingestemd met de nota 'Samenwerken aan de arbeidsmarkt'. Tot nu toe richtte het Capelse arbeidsmarktbeleid zich vooral op de implementatie van de Wet Werk en Bijstand en de gevolgen daarvan. In deze nieuwe nota wordt antwoord gegeven op de vragen hoe, waaraan en met wie er op de arbeidsmarkt samengewerkt moet worden. De nota is gericht op de partners die samen de arbeidsmarkt bepalen, zoals werkgevers, intermediairs en ROC Zadkine. Een voorbeeld van een actiepunt uit de nota is het oprichten van een lokale Sociaal Economische Raad. De financiële consequenties van deze nota worden besproken tijdens de afwegingen voor de Voorjaarsnota 2005.

Beëindiging contract Casema
Het college stemt in met de verzending van de brief over de voorgenomen beëindiging van het contract met Casema aan de leden van de commissie Middelen en Buitenruimte.

Behandeling voortgang plannen Rozenburchtgebied
Tussen de ontwikkelende partijen is overeenstemming bereikt over de contractvorming. De ontwikkeling van het Rozenburchtgebied en het Ivecterrein kan plaatsvinden op basis van drie afzonderlijke artikel 19.2 procedures voor elk van de drie deelplangebieden. De planontwikkeling is inmiddels zover dat er in de commissievergadering een informatieve presentatie kan worden gehouden. Het college gaat hiermee akkoord.

Voortgangsrapportage Taskforce-project d' Amandelhof Het college neemt kennis van de voortgangsrapportage. In een bijgevoegde schets is een eerste uitwerking gegeven van demogelijke ontwikkelingsrichting. Het voorstel is in de eerstvolgende commissievergadering de vorderingen tot dan toe te bespreken.

Op dinsdag 15 maart 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Convenant tussen gemeente Capelle aan den IJssel en Stichting Com.wonen Voor een doeltreffende hulpverlening aan Capelse burgers met problematische schulden door Schuldhulpverlening is het van groot belang met belangrijke schuldeisers afspraken te maken. Eén van deze schuldeisers is de stichting Com.wonen. Het college besloot hiervoor een convenant Schuldhulpverlening met de stichting aan te gaan.

Financiële randvoorwaarden project Goudenregenstraat-Narcisstraat Om het bouwproject Goudenregenstraat/Narcisstraat te kunnen realiseren is verplaatsing van het rioolgemaal en de gemeentewerf noodzakelijk. Het college stemde in met dekking van de kosten uit de grondexploitatie van dit project. De bedoeling is dat het rioolgemaal verplaatst wordt naar het trapveld ten noorden van de leidingstrook in Schenkel. De gemeentewerf zal waarschijnlijk verplaatst worden naar de Groenedijk. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de voortgang van dit bijzondere project.

Vrijwilligersprijs en vrijwilligersfeest
Het college stemde in met het jaarlijks organiseren van een vrijwilligersfeest met een presentje voor alle vrijwilligers. De vrijwilligersprijs wordt afgeschaft.

Quick scan buitenreclamemarkt
Het college nam kennis van de 'quick scan' buitenreclamemarkt in de gemeente Capelle aan den IJssel, uitgevoerd door Ox Auction Experts en nam kennis van genomen en voorgestelde acties. Ze stemde ook in met het strategievoorstel waarin wordt geadviseerd alle reclamecontracten te laten eindigen op 31 december 2009 en op basis van een inventarisatie te bepalen op welke locaties welke reclamevormen wenselijk worden geacht.

Brief Verhoef inzake jaarrekening 2003
Onlangs zond de heer Verhoef een brief aan de raad waarin hij suggereert dat onze jaarrekening 2003 niet juist zou zijn. Meerdere gemeenten zijn de afgelopen jaren bij de heer Verhoef in beeld geweest. Onze jaarrekening is wel betrouwbaar. Anders hadden wij geen accountantsverklaring ontvangen. Er is nogal wat veranderd in de voorschriften rond de verantwoording van de mutaties in de reserves. Wij volgen die voorschriften. De heer Verhoef gebruikt andere voorschriften. Het college stelde de conceptbrief vast waarin wij reageren op de aantijging van de heer Verhoef.

Voorstel tot het vaststellen van de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel 2005 In principe besloot het college de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel 2005. De regeling is onder andere nodig vanwege de invoering van het directiemodel en om te komen tot een functiebeoordelings- en waarderingscommissie.

Openstelling donderdag 5 mei 2005
De Bloemenplantage uit de wijk Schenkel vroeg openstelling aan voor 5 mei 2005. Het college verleende toestemming.

Verzoek vrijstelling Smits autobedrijf
Het college verleende vrijstelling van het bestemmingsplan 'Capelle West 1997' aan autobedrijf Smits aan de Radarstraat 5 voor circa 185 m2 showroom ten behoeve van verkoop van auto's.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Het college besloot in overeenstemming met het advies van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer. Voorbeelden hiervan zijn de wegversmalling in de Poortmolen te accentueren door het aanbrengen van een inleidende wegmarkering. Het college besloot niet over te gaan tot het aanbrengen van (extra) fysieke snelheidsremmende maatregelen op de Brahmstraat. Wel worden, in principe, twee parkeerplaatsen vervangen door een trottoir. Bij de uitvoering daarvan wordt nader bezien wat de mogelijkheden zijn voor een wegversmalling of een extra wegmarkering ter hoogte van het aangelegde trottoir.


---