Politie Zeeland


---


O-1362-2005 Resultaten aangekondigde alcoholcontrole

Op Zuid-Beveland en Tholen zijn vrijdag tussen 13.30 uur en 23.00 uur de aangekondigde alcoholcontroles gehouden.
Van 116 bestuurders werd een blaastest afgenomen, hiervan had slechts 1 bestuurder teveel alcohol gedronken.
Verder werden nog een tiental bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet dragen van de autogordel en voor snelheidsovertredingen.
De controles werden ondermeer gehouden in Wemeldinge, Tholen, Krabbendijke en 's Heer Hendrikskinderen.


Z-1363-2005 Alcoholcontroles in West-Zeeuws Vlaanderen

In West-Zeeuws Vlaanderen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse locaties alcoholcontroles gehouden.
Hierbij zijn in totaal 182 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Twee bestuurders bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Ze kregen beide een bekeuring en een rijverbod. Verder werd er twee maal proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van softdrugs, 1x voor 7 gram weed en 1x voor 9 gram weed. De weed is in beslaggenomen.
Naast de alcoholcontroles werden nog bekeuringen uitgeschreven voor:
7x te hoge snelheid
3x niet dragen van de autogordel
1x bromfietser op de hoofdrijbaan ipv bromfietspad
1x verlopen rijbewijs
2x defecte verlichting
De controles werden gehouden in Schoondijke, IJzendijke, Oostburg, Sluis en Eede.


Z-1364-2005 Rijbewijs ingenomen voor rijden onder invloed

Van een 55-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
Rond 01.45 uur kreeg de automobilist in Koewacht een stopteken waarna hij een blaastest moest afleggen. Hieruit bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd de 55-jarige man met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.


O-1365-2005 Rijden onder invloed

In zijn woonplaats is zaterdag rond 04.00 uur een 41-jarige automobilist uit Zierikzee aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Op de Grevelingenstraat kreeg hij een stopteken en werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete.


W-1366-2005 Rijden onder invloed

Bij een alcoholcontrole op de Middelburgsestraat in Koudekerke is zaterdag rond 04.30 uur een 20-jarige automobiliste uit Vlissingen betrapt op rijden onder invloed.
Zij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.