Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politie district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 12 maart 2005

Klanten doen ongezien greep uit de kassa

HALSTEREN: Op vrijdagavond vond omstreeks 20.15 uur een diefstal plaats vanuit een winkel aan de Dorpsstraat. Door een
afleidingsmanoeuvre zag een drietal onbekende mannen kans om een tijdelijk onbeheerde kassa leeg te halen. De diefstal werd pas later op de avond ontdekt. Hierop is door de winkelier aangifte van diefstal gedaan bij de politie.

Achtervolging na aanrijding met doorrijding

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond omstreeks 22.45 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Antwerpsestraatweg een andere personenauto van de weg probeerde te drukken. Beide voertuigen kwamen daadwerkelijk met elkaar in aanraking. De 21-jarige bestuurder van de eerstgenoemde personenauto en zijn 20-jarige passagier hierop door de politiemensen aangehouden.
Uit de verklaringen van beide partijen bleek dat de verdachte bij een benzinestation aan de Rooseveltlaan al tegen de andere auto was gereden en dat de bestuurder was weggereden. Hierna was een achtervolging ontstaan door verschillende straten van Bergen op Zoom, waarbij men nog minstens eenmaal met elkaar in aanraking gekomen was. Uit onderzoek van de politie bleek dat het voertuig van de 21-jarige verdachte uit Bergen op Zoom bovendien niet was verzekerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie sluit 44-jarige Bergenaar in voor openbare dronkenschap

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond omstreeks 23.15 uur werd op de Prinses Marijkestraat een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man lag laveloos op de rijbaan van de Prinses Marijkestraat en was waarschijnlijk, getuige de verwondingen aan zijn gezicht, al meerdere malen gevallen. De politie heeft de man ter ontnuchtering ingesloten in het politiebureau en zaterdagmorgen met een bekeuring op zak weer heengezonden.

Man (26) gewond na eenzijdige aanrijding

HUIJBERGEN: In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie kort na middernacht van een passerende belg de telefonische melding dat op de Hollandseweg de bestuurder van een personenauto door onbekende oorzaak tegen een boom was gereden. De 26-jarige automobilist uit Putte werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis met aangezichtsletsel. Omdat de politie vermoedde dat de bestuurder gedronken had, werd een bloedproef afgenomen.

Man (51) gewond na eenzijdige aanrijding

OUDENBOSCH: Vrijdagavond kreeg de politie omstreeks 21.30 uur de melding dat zich op de Rijksweg A17 ter hoogte van de afslag Oudenbosch een eenzijdige aanrijding had voorgedaan. Een 51-jarige Rotterdammer was met zijn auto tegen een ANWB paal gereden, die daardoor geheel werd vernield. Uit het blaasonderzoek bleek dat de bestuurder had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 475 u/gl. Hij kreeg hiervoor een transactie en een rijverbod van 4 uur overhandigd.

Politieman herkent gezochte persoon

ROOSENDAAL: Op vrijdag 11 maart 2005 omstreeks 17.30 uur zag een politieman aan de Markt een 29-jarige Roosendaler, van wie hij wist dat deze nog 120 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Jeugdige winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag rond 13.00 uur betrapte oplettend winkelpersoneel van een kledingzaak aan de Nieuwe Markt twee jongedames op diefstal. Het 15-jarige meisje uit Alphen en haar 16-jarige vriendin uit Etten-Leur hadden de labels verwijderd van een aantal sieraden en deze vervolgens in een paskamer in hun tassen gedaan. Zij hadden voor 45 euro weggenomen. Zij konden worden aangehouden en worden overgedragen aan de politie.

Politie verricht aanhouding voor belediging

ROOSENDAAL: Vrijdagavond werd omstreeks middernacht een 28-jarige Roosendaler op de Hoogstraat aangehouden voor belediging van politiemensen. Een uur na zijn aanhouding is de man, tegen wie proces verbaal zal worden opgemaakt, weer op vrije voeten gesteld.

Inbraak in school

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een school in de wijk Burgerhout. De daders kregen toegang tot de school door het inslaan van een ruit. Een buurtbewoner hoorde het glasgerinkel en schakelde de politie in. Hoewel de politie onder meer met een diensthond ter plaatse ging, slaagden zij er niet meer in de gevluchte inbrekers te achterhalen. Wel is door politiemensen van de technische recherche ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Uit de school werd waarschijnlijk een beeldscherm ontvreemd.

Inbraak in personenauto

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan t Zand. De dader verschafte zich de toegang tot de auto door een portierraam in te slaan. Vervolgens werd de auto doorzocht en werd gereedschap uit het voertuig weggenomen.

Roosendaler mishandeld

ROOSENDAAL: Op zaterdagochtend omstreeks 9.30 uur werd een 20-jarige inwoner van Roosendaal mishandeld op de Hoogstraat. De Roosendaler werd door een vage bekende van hem bij de keel gegrepen en kreeg daarna een kopstoot en diverse klappen. De dader trapte vervolgens een deuk in de auto van zijn slachtoffer. Toen de man tenslotte een hakbijl pakte en deze dreigdend ophief, is het slachtoffer met hoge snelheid weggereden. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft genomen.

Klanten stellen kassalade supermarkt

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur ontdekte personeel van een supermarkt in de wijk Tolberg dat een kassalade werd vermist. Uit onderzoek kwam naar voren dat klanten de kassalade de winkel uit hadden weten te smokkelen. Over de inhoud van de kassalade is bij de politie momenteel nog niets bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Dronken man licht gewond na eenzijdige aanrijding

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag verloor een 28-jarige Roosendaler omstreeks 00.30 uur op de Rijksweg A58 ter hoogte van hm paal 95.4 (in de bocht richting Bergen op Zoom) de macht over het stuur van zijn personenauto, waarna hij tegen de vangrail belandde. De man raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man momenteel nog een rijontzegging van enkele maanden had. Hij verklaarde niet zelf te hebben gereden, maar gezien het sporenpatroon had de politie alle aanleiding hieraan te twijfelen. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam een uitslag 740 U/gl naar voren. Hij zal zaterdag in de loop van de dag met behulp van een tolk worden gehoord.

Inbraak in auto

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Bandeliersberg. Er werd een ruitje ingeslagen van de passagiersdeur waarna de autoradio/CD-speler werd ontvreemd.

Auteur: Manon Ostendorf