Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 12 maart 2005

Alkmaar 12-03-2005 - 14.30 uur

Grote alcoholcontrole in Alkmaar

Alkmaar, vrijdag 11 maart 2005.

Tijdens een grote verkeers- en alcoholcontrole van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 3.00 uur zijn op de Muiderwaard en de Huiswaarderweg in Alkmaar in totaal zestien automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. In totaal heeft de politie 2300 blaastesten afgenomen. Daarnaast werden tien bonnen geschreven voor het rijden zonder gordel, het rijden door rood licht, het ontbreken van een verzekering of het keren door de berm. Het publiek reageerde in het algemeen erg goed op de door de politie uitgevoerde alcoholcontrole. Alcohol in het verkeer

Alcohol in het verkeer is een speerpunt van de politie in Noord-Holland Noord. Doelstelling van de alcoholcontroles is het vergroten van de verkeersveiligheid en de preventieve werking ervan. De maximaal toegestane hoeveelheid alcohol is 220 ug/l. De automobilisten die teveel hadden gedronken, kregen een rijverbod en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Dit waren in totaal zestien personen. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De hoogst gemeten hoeveelheid alcohol bedroeg 700 ug/l.

Aanhouding bij ontmanteling hennepkwekerij

Alkmaar, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag is een 50-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat een hennepkwekerij werd ontdekt in zijn woning aan de Trompstraat in Alkmaar. In de woning werden 83 hennepplanten en diverse apparatuur voor een kwekerij aangetroffen. Alles is vernietigd. De verdachte heeft toegegeven de kwekerij te hebben opgezet.

Automobiliste over de kop

Callantsoog, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagavond om 20.30 uur is een19-jarige automobiliste uit Den Helder gewond geraakt tijdens een eenzijdige aanrijding. De vrouw reed op de Duinweg in Grote Keeten vanuit de richting Den Helder. Ter hoogte van Callantsoog verloor zij om onbekende redenen de macht over het stuur, reed tegen een muurtje en sloeg over de kop. De vrouw is met beenletsel naar het Geminiziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Rijbewijs kwijt na hard rijden

Abbekerk, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagavond is een 35-jarige automobilist uit Wester-Koggenland zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij 170 kilometer per uur over de A7 ter hoogte van Abbekerk reed. Ook heeft de man een bekeuring gekregen.

Fietser gewond

Den Helder, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag is een 56-jarige fietster uit Den Helder gewond geraakt. Zij fietste over de Dintelstraat in Den Helder toen plotseling een stilstaande automobiliste haar portier opende. Hier fietste de vrouw tegenaan en kwam te val. Zij is met een hoofdwond naar het Geminiziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Winkeldief aangehouden

Alkmaar, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag om 14.30 uur is een 40-jarige winkeldief aangehouden in de Langestraat in Alkmaar. De Alkmaarder had goederen in een sportwinkel gestolen en werd meteen voor de winkel aangehouden door winkelpersoneel. De man is vervolgens overgedragen aan de politie Noord-Holland Noord.

Aanhouding na bezit harddrugs

Alkmaar, zaterdag 12 maart 2005.

Zaterdagochtend omstreeks 4.45 uur is een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij zes bolletjes met vermoedelijk cocaïne bij zich had. Hij is op de Molenbuurt gecontroleerd en hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bromfiets uit het verkeer gehaald

Bovenkarspel, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagavond is een 16-jarige bromfietser uit Enkhuizen zijn brommer kwijtgeraakt tijdens een controle. De bromfiets was onverzekerd, hij had geen bromfietscertificaat bij zich, hij droeg geen helm en de brommer was opgevoerd.

Onder invloed met de auto in berm

Den Helder, zaterdag 12 maart 2005.
Zaterdagochtend om 6.45 uur is een 30-jarige automobilist uit Heerhugowaard met zijn auto in de berm van het Noord-Hollands kanaal langs de Rijksweg N9 in Den Helder. Hij had teveel gedronken. De man reed op de N9 tussen het Kooypunt en het spoorwegviaduct richting zijn woonplaats en raakte de macht over het stuur kwijt. Vervolgens kwam hij in de berm van de N9 en gedeeltelijk in het water terecht. Na een ademtest blies bij 765 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een bekeuring.

Woninginbraak

Alkmaar, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Molenaerstraat in Alkmaar. De inbrekers zijn binnengekomen door een schuifpui open te breken. Het is nog onbekend wat er verdwenen is.

Onder invloed in de auto

Hippolytushoef, zaterdag 12 maart 2005.

Zaterdagochtend om 3.45 uur is een 23-jarige automobilist uit Den Helder bekeurd wegen het rijden onder invloed op het Elft in Hippolytushoef. Hij blies 430 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Hoorn, zaterdag 12 maart 2005.

Zaterdagochtend om 4.30 uur is een 22-jarige automobilist uit Hoorn zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed op de Zwaagmergouw in Hoorn reed. Hij blies 1035 ug/l bij een maximum van 220 ug/l. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Verkeerscontroles

Bergen, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden langs de Joost Ivanglaan in Bergen. Er zijn acht bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen tijdens het rijden, het rijden zonder gordel, het rijden zonder helm en ondeugdelijke kentekenplaten.

Schagen, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag zijn dertig automobilisten gecontroleerd bij een alcoholcontrole van 16.00 uur tot 17.00 uur langs de Zijperweg in Schagen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken.

Noord-Scharwoude, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagochtend is een verkeerscontrole geweest langs de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude. Hierbij zijn negen bekeuringen gegeven voor het rijden zonder autogordel en zeven voor te hard rijden. Ook zijn er acht blaastesten gedaan, niemand had teveel gedronken.

Berkhout, vrijdag 11 maart 2005.

Vrijdagmiddag zijn acht bekeuringen gegeven bij een verkeerscontrole langs het Oosteinde in Berkhout: vijf voor het rijden zonder autogordel en drie snelheidsovertreders.