Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Eenzijdig ongeval onder invloed

Man belandt met zijn auto in de sloot en blijkt onder invloed van alcohol

Bornerbroek

Zaterdag 12 maart reed een 40-jarige man uit Albergen omstreeks 02.00 uur op de Entersestraat in Bornerbroek. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur waarna de auto en een slip raakte en in de sloot tot stilstand kwam. De auto raakte zwaar beschadigd, de bestuurder liep geen letsel op. Wel bleek bij controle dat hij onder invloed van alcohol was, waarna politieagenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,03. Het rijbewijs van de 40-jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt.
(05-030213)

Eenzijdig ongeval met letsel

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

Borne

Een 34-jarige vrouw uit Almelo reed zaterdag 12 maart omstreeks 01.00 uur op de A35 vanuit Almelo in de richting Enschede. Net na het viaduct over de lus A1 bij Azelo raakte het voertuig vermoedelijk door het gladde wegdek in een slip en kwam uiteindelijk in de berm tegen bomen tot stilstand. Behalve de 34-jarige bestuurster zaten nog vier personen in de auto. Twee van hen, een 17-jarige jongen en een 21-jarige man (beiden uit Rijssen) werden met vermoedelijk nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-030205)

Aanhoudingen na vernieling en bedreiging

Politie houdt twee verdachten aan

Enschede

Zaterdag 12 maart kwam rond 00.30 uur een melding binnen van vernieling van een ruit van een woning aan de Bultsbeekweg in Enschede. Beide daders zouden op een fiets zijn weggereden, ook werd het signalement van beiden doorgegeven. Politieagenten zagen beide verdachten even later op de Euregioweg fietsen en hielden hen aan. Het ging hierbij om twee jongens uit Enschede van 15 en 18 jaar. In genoemde woning woont een 15-jarig meisje, die eerder die avond via de telefoon door de 15-jarige jongen was bedreigd. Rond 00.30 uur was de 15-jarige jongen samen met een vriend langs de woning gefietst en had de ruit vernield. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het meisje deed inmiddels aangifte van bedreiging en vernieling.
Op het politiebureau bleek dat de 18-jarige verdachte in eerste instantie een valse naam had opgegeven. Beiden hadden ook geen identiteitsbewijs bij zich. Hiervoor zijn zij bekeurd. (05-030182)

Veelpleger aangehouden

Winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Enschede

Zaterdag 12 maart hield een beveiligingsmedewerker een man aan op verdenking van diefstal van een stuk kaas in een winkel aan de Noorderhagen in Enschede. De man had de kaas achter zijn jas gestopt, had vervolgens enkele andere artikelen afgerekend en was toen de kassa gepasseerd. De verdachte, een 43-jarige man uit Enschede, werd omstreeks 18.10 uur aan de politie overgedragen. Hij bleek een veelpleger te zijn, is in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030096)

Twee verdachten aangehouden

Onenigheid over aanrijding loopt zodanig uit de hand, dat de politie twee verdachten aanhoudt

Holten

Vrijdagmiddag 11 maart ontstond rond 14.30 uur onenigheid over een mogelijke aanrijding op een parkeerplaats aan de Larenseweg in Holten. Een 48-jarige man en 39-jarige vrouw (beiden uit Holten) spraken een 60-jarige automobilist uit Rijssen aan en vertelden dat hij zojuist hun auto had aangereden. Een van de achterlichten van hun auto zou hierdoor beschadigd zijn. De 60-jarige man gaf aan dat hij geen aanrijding veroorzaakt had. Inmiddels was de politie aanwezig. De verklaringen liepen uiteen en op een gegeven moment liep de zaak zodanig uit de hand dat de 48-jarige man een stuk gereedschap uit zijn auto haalde en richting de 60-jarige liep. Er ontstond een worsteling tussen beide mannen waarbij de 48-jarige man de 60-jarige met het gereedschap op de rug sloeg. Kort daarop pakte de 39-jarige vrouw het gereedschap en sloeg hiermee een van de achterlichten van de auto van de 60-jarige man kapot. Hierna stapten de 48-jarige man en de vrouw in de auto. Kort voordat zij wegreden, zag de 48-jarige man nog kans de 60-jarige man verbaal te bedreigen. De politie hield beide verdachten omstreeks 15.45 uur in hun woning in Holten aan. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030051)

---- --