Gemeente Utrecht

HEROPENING WINKELCENTRUM LUNETTEN

Winkelcentrum Lunetten krijgt het Keurmerk Veilig Ondernemen. Zaterdag 12 maart 2005 opent wethouder Jan van Zanen (zowel van Openbare Ruimte als van Economische Zaken) het vernieuwde winkelcentrum Lunetten. Tegelijk zal hij het keurmerk uitreiken aan de winkeliersvereniging. De hele dag zijn er feestelijke activiteiten voor jong en oud in het winkelcentrum.

Na de officiële opening van het winkelcentrum ondertekenen de wethouder, de ondernemers en de politie de gemaakte afspraken over het beheer en de veiligheid van het centrum. Daarmee voldoet het winkelcentrum aan de voorwaarden voor het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Een aantal ondernemers zet zich al jarenlang in voor veilig ondernemen, Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente en de politie. Dit keurmerk is daarbij een belangrijke steun. Daarnaast is er een beheerconvenant afgesloten met alle betrokken partijen waarin is vastgelegd welke inspanningen worden geleverd om het beheer van het centrum op niveau te houden.

De bouwwerkzaamheden zijn al enige tijd geleden gestart. Er komt een nieuwe lunchroom en de gevels en winkelpuien zijn aangepakt. De bestrating is vernieuwd en de kade is aangepast. Ook zijn er fietsenrekken, bankjes en lichtmasten geplaatst. Er komt nog een nieuw kunstwerk, een bergsilhouet. De verbouwing is een initiatief geweest van de winkeliers. Het centrum is nu bijna klaar. Vooral de winterse weersomstandigheden van de afgelopen weken zorgden er voor dat er een kleine vertraging is opgetreden bij de werkzaamheden. De hele dag zijn er optredens en activiteiten en in Bibliotheek Lunetten is een fototentoonstelling van de verbouwing.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stijn Terlingen, bestuurscommunicatie, telefoon 030-286 11 56. De openingsactiviteiten starten om 11.00 uur. Het programma van de feestelijke dag staat ook op www.hisa.nl/lunetten