Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht 13-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Slingerend

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart bleek een automobiliste niet een rechte lijn aan te kunnen houden.

Rond 01.40 uur zagen politiemensen een automobiliste slingerend over de Amsterdamseweg rijden. Zij gingen achter haar aan en gaven haar op de Tuinbouwweg een stopteken. De automobiliste, een 44-jarige vrouw uit Amersfoort, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 535 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietsster gewond

WOUDENBERG In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart raakte een fietsster gewond bij een ongeval.

Rond 00.30 uur fietste een 35-jarige vrouw uit Woudenberg over het voetpad van de Jan Steenlaan. Op het laatste moment zag zij de stomp van een afgebroken betonnen paaltje. Zij week uit, maar kon niet voorkomen dat zij met haar trapper de stomp raakt en kwam ten val. Daarbij liep zij enkelletsel op en moest per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis worden gebracht.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op zaterdag 12 maart werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 14.00 uur verliet een man een winkel aan de Langestraat. Toen hij door het beveiligingspoortje liep, ging het alarm af. Hij werd door een personeelslid staande gehouden en bleek een paar schoenen te hebben gestolen.

De verdachte, een 32-jarige man uit Amersfoort, werd even later aan de politie overgedragen. Hij is verhoord en kreeg een bekeuring van 125,-.

Grote ravage door vernielingen

AMERSFOORT Op zaterdag 12 maart bleek een groot aantal ruiten van kassen en tuinhuisjes te zijn vernield.

Rond 08.15 uur ontdekte de 61-jarige Amersfoortse voorzitter van een volkstuinvereniging dat op hun terrein aan de Dorresteinsesteeg een groot aantal vernielingen waren gepleegd. Van 13 kassen / schuurtjes / tuinhuisjes bleken in totaal tientallen ruiten te zijn vernield. Politiemensen die ter plaatse gingen, troffen een grote ravage aan en hadden het idee dat een orkaan had huisgehouden.

Getuigen van de vernielingen of mensen die menen te weten wie bij de vernielingen betrokken zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.