Politie Groningen

Persberichten zondag 13 maart 2005

Provincie Groningen 13-03-2005 -

Scheemda: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond op de Provincialeweg N362 in scheemda een 46-jarige automobilist uit Nieuweschans aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse. Daarbij werd 1.5 promille alcohol vastgesteld. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Appingedam: jongens beroofd van snorfiets
Een 13-jarige jongen uit Delfzijl en zijn vriendje zijn zaterdagavond beroofd van een snorfiets aan de Meedensingel in Appingedam. De knapen waren samen op de snorfiets naar een feest geweest en bij vertrek daar werden ze aangesproken door twee oudere jongens. Er ontstond een woordenwisseling tussen de oudere jongens en de twee jonge feestgangers. Daarbij werd de snorfiets afgepakt door de oudere jongens, waarvan er één met een mes dreigde. De twee verdwenen vervolgens met de snorfiets. De politie werd gewaarschuwd en bij het onderzoek dat werd ingesteld troffen agenten de snorfiets aan op de Ossenweg in Delfzijl. Het voertuig werd bestuurd door een 19-jarige man uit Delfzijl. Als passagier vervoerde hij een 17-jarige man, eveneens uit Delfzijl. Beide mannen werden door de politie aangehouden. De 19-jarige verdachte bleek bij de aanhouding in het bezit te zijn van een mes. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De snorfiets is terug gegeven aan de eigenaar, zijnde de oudere broer van het 13-jarige slachtoffer.

Marum: valse strippenkaarten
Bij een bushalte in Marum heeft de politie zaterdagavond een 15-jarige man uit Middelburg aangehouden. De verdachte reisde met de bus vanaf Drachten en was onderweg naar Leek. In Drachten, bij het instappen, bood de verdachte de buschauffeur tot twee keer toen een vervalste strippenkaart aan. De chauffeur bemerkte dit echter en nam de kaarten in waarna de verdachte uiteindelijk een geldige kaart aanbood. De chauffeur waarschuwde de politie en de verdachte werd bij Marum aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Warffum/Roodeschool/Ten Boer/Middelstum: controle alcohol De politie heeft zaterdagavond in Warffum, Roodeschool, Ten Boer en Middelstum controles gehouden op rijden onder invloed. Daarbij werd van 922 bestuurders een blaasproef afgenomen. Eén automobilist, een 39-jarige man uit Groningen, werd aangehouden. Bij controle aan de Delleweg in Middelstum bleek hij te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.27 promille uit. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 6 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanhoudingen na vechtpartijtje
Surveillerende politiemensen waren zaterdagnacht getuige van een opstootje aan de Grote Markt in Groningen. Daarbij werd een man geslagen door twee belagers. De laatste twee, een 19-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Groningen konden worden aangehouden. Direct daarna bleek dat de man die aanvankelijk geslagen werd, zelf ook enkele tikken had uitgedeeld. Hij, een 20-jarige man uit Groningen, werd daarop ook aangehouden. Het drietal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten aan het politiebureau.

Groningen: man aangehouden
Een 31-jarige man uit Hoogeveen is zaterdagnacht door de politie aangehouden aan de Vismarkt in Groningen. De man kreeg ruzie met een 23-jarige vrouw, eveneens uit Hoogeveen. De vrouw werd door de man geslagen en liep een bloedende wond op. Toen een voorbijganger, een 23-jarige man uit Groningen de vrouw wilde helpen werd ook hij door de verdachte geslagen. Gewaarschuwde agenten spraken de verdachten aan en toen die enkele gegevens van de verdachte wilden noteren greep de man de pen van één van de agenten en weigerde die los te laten. Daarop is de verdachte aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en moest met geweld worden overmeesterd. De man is ingesloten. Er volgen nog meer berichten