Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 13-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Brand

SOEST Op zaterdag 12 maart gingen bij een brand meerdere trekkers en opleggers verloren.

Rond 15.20 uur kregen de brandweer en politie de melding dat op een bedrijfsterrein aan de Zuidergracht enkele vrachtwagens in de brand zouden staan. Ter plaatse bleek dat op een rij van zeven vrachtwagens er enkele in brand stonden. De brandweer slaagde erin drie vrachtwagens weg te rijden. Vier vrachtwagens (Twee trekkers met oplegger en twee losse opleggers) gingen door de brand verloren.

Omdat de lading aanvankelijk niet duidelijk was en gezien de hevige rookontwikkeling, werden politiewagens de achterliggende wijken ingestuurd en werden bewoners via dakmegafoons verzocht deuren en ramen te sluiten. Toen bleek dat slechts één oplegger geladen was en dat dit om een partij cds ging, werd dit advies ingetrokken. De brandweer zette materieel en brandweerlieden uit Soest, Baarn en Amersfoort in. Door de politie werd de directe omgeving afgezet en werd het verkeer omgeleid..

Rond 17.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen heeft daarna nog enige uren in beslag genomen. Door de Technische Recherche wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Belediging

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart werd een dronken verdachte aangehouden.

Rond 01.50 uur bevonden politiemensen zich op de Hoekstraat. Zij zagen dat een man die zeer onvast ter been was, naar hen toe kwam lopen. Vervolgens schold de kennelijk dronken man hen uit. Daarop werd de verdachte, een 36-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, aangehouden.

In het politiebureau bleek dat de Bunschoter zich niet kon legitimeren. Hij kreeg bekeuringen voor openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren. Tevens werd tegen hem proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Vechtpartij

EEMNES Op zaterdag 12 maart kregen twee mannen het in een woonwijk in Eemnes met elkaar aan de stok.

Rond 22.30 uur ergerde een 38-jarige bewoner van Eemnes zich aan de herrie die door werklui werd gemaakt op het terrein van zijn buurman. Hij liep naar hen toe en vroeg of het wat zachter kon. Er ontstond een woordenwisseling, waarna hij door één van de werklieden werd aangevallen, waarbij over en weer klappen vielen. Het tweetal werd door de buurman gescheiden, maar vervolgens vloog de werkman de Eemnesser toch weer aan. Daarbij werd hij geslagen en geschopt terwijl hij op de grond lag. Toen de verdachte ophield, zag het slachtoffer kans om op te staan. Hij sprak nog met de buurman en ging daarna naar huis.

Terug in zijn huis bleek dat hij letsel in zijn gezicht had opgelopen. Hij deed aangifte bij de politie en zal zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Wildplassen

BUNSCHJOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 12 maart verzette een wildplasser zich tegen zijn aanhouding.

Rond 22.00 uur zagen politiemensen dat een man op de Westdijk aan het wildplassen was. Zij spraken de verdachte, een 25-jarige Bunschoter, aan. Hij werd daarop zo vervelend dat de politiemensen hem besloten aan te houden. Daarbij verzette hij zich hevig en moest met de nodige moeite worden geboeid. Bij zijn aanhouding sloeg de verdachte de bril van een politieman van zijn hoofd en trapte die kapot.

Tijdens de aanhouding werden enkele omstanders vervelend en één van hen gaf een schop tegen een politieauto. Deze verdachte, een 31-jarige Bunschoter, werd aangehouden, maar een andere omstander probeerde dit te voorkomen. Daarop werd de omstander, een 25-jarige Bunschoter, eveneens aangehouden. De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.