Utrecht stad 11.15 uur

Utrecht 13-03-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur heeft de politie een 45-jarige automobilist uit Zeist op de Hopakker aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De man blies 795 ug/l bij de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man bleek een recidivist te zijn.

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 04.45 uur een automobilist op de Jutfaseweg aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De automobilist blies 695 ug/l bij de ademanalyse. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 14.45 uur heeft de politie een 25-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Waterlinieweg in verband met overschrijding van de toegestane snelheid. De man reed 144 km/u waar 70 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Ghanadreef een autoruit vernield was. Op basis van de opgegeven signalementen konden de toegesnelde agenten drie jongens in de omgeving aanhouden. De jongens van 9, 12 en 14 jaar uit Utrecht afkomstig, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders werden vervolgens in kennis gesteld. De jongen van negen jaar is door zijn vader opgehaald, de andere twee zijn in verzekering gesteld.

Illegale winkeldief

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 18.15 uur is in een winkel aan de Vondellaan een 38-jarige winkeldief uit Utrecht aangehouden. De man bleek uit Algerije afkomstig te zijn en geen verblijfsvergunning te hebben. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Vernieler aangehouden

VLEUTEN Zaterdagavond omstreeks 23.00 uur heeft de politie een 16-jarige jongen uit Vleuten aangehouden in verband met vernieling van een spiegel van een auto die geparkeerd stond aan de Prins Hendrikweg. De politie kon de jongen op basis van een verkregen signalement aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Diverse vernielingen Tolsteegplantsoen

UTRECHT Zaterdagavond net voor middernacht heeft de politie vier jongens aangehouden in verband met openlijke geweldpleging tegen diverse autos die geparkeerd stonden op het Tolsteegplantsoen. In totaal werd bij zeven autos bekrassing en/of een kapotte buitenspiegel geconstateerd. De politie kon de jongens in de leeftijd van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Utrecht, Nieuwegein, Ermelo, en Houten in de omgeving aanhouden. Alle vier zijn op het politiebureau ingesloten.

Verzet bij aanhouding

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie drie keer pepperspray moeten gebruiken in verband met verzet bij aanhoudingen.

Omstreeks 00.45 uur wilden agenten een man op de Lange Elisabethstraat bekeuren in verband met wildplassen. Een andere, 24-jarige man uit Utrecht, bemoeide zich met de bekeuring en gaf geen gehoor aan het bevel door te lopen. Hierop wilde de agenten hem aanhouden. Het verzet was dermate groot dat pepperspray moest worden gebruikt. De wildplasser heeft een bekeuring gekregen, zijn vriend is naar het politiebureau gebracht.

Omstreeks 02.00 uur wilden agenten wederom een bekeuring uitschrijven voor wildplassen op de Lange Viestraat. De 53-jarige man uit Utrecht wilde zijn identiteit niet geven en werd daarop aangehouden. Toen een tweede man zich met de aanhouding begon te bemoeien, kwam de Utrechter in opstand en probeerde de agenten omver te trekken. Er ontstond een worsteling met beide mannen en de agenten hebben daarbij pepperspray gebruikt. Dit had niet het gewenst effect en meerdere agenten moesten eraan te pas komen om de mannen aan te houden. Ook de tweede man, 51 jaar uit Utrecht, werd meegenomen naar het politiebureau. Twee agenten liepen verwondingen aan hun gezicht op.

Omstreeks 02.30 uur probeerden agenten een man op de Ganzenmarkt te bekeuren wegens urineren in de openbare ruimte. De man wilde zijn identiteit niet geven en verzette zich vervolgens bij de aanhouding. Dankzij pepperspray kregen de agenten hem onder controle om mee te nemen naar het politiebureau. De 29-jarige man uit Bilthoven is in het bureau ingesloten.

Vandalen aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.15 uur heeft de politie drie mannen aangehouden in verband met vernieling. Dankzij cameratoezicht was gezien dat zij een fiets in de Oudegracht gooiden. Zij konden in de omgeving worden aangehouden. De mannen, in de leeftijd van 25 en 26 en uit Maarssen, Westbroek en Oud Zuilen afkomstig, hebben na verhoor op het bureau een bekeuring gekregen.

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 04.00 uur een 19-jarige man uit De Meern aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige man uit Geldermalsen. De mishandeling vond plaats in een horecagelegenheid aan de Neude. Het slachtoffer verklaarde een glas tegen zijn kin te hebben gekregen waardoor hij verwondingen aan zijn kaak opliep. De politie heeft de verdachte op het politiebureau ingesloten en onderzoekt de zaak.