Binnensticht, 11. 25 uur

Utrecht 13-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbraak

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart gingen inbrekers er zonder buit vandoor.

Rond 02.15 uur zag een getuige dat twee mannen bij een bedrijf aan de Bouwlust hadden ingebroken. Toen de verdachten de getuige zagen, gingen zij er te voet vandoor. Daarbij lieten zij uit het bedrijf gestolen computerapparatuur en de auto waarmee zij kennelijk waren gekomen achter. De verdachten werden niet meer in de omgeving aangetroffen. De auto die zij hadden achtergelaten, bleek begin maart in Soest te zijn gestolen. De auto en gestolen goederen werden in beslag genomen.

Niet helemaal helder

ZEIST Op zaterdag 12 maart had een automobiliste het niet echt snel door dat politiemensen haar wilden laten stoppen.

Rond 21.30 uur zag een politieman in zijn vrije tijd dat een automobiliste op de snelweg A28 een wat aparte rijstijl had: zij reed slingerend over de weg en remde vaak zonder enige reden. Hij gaf dit door aan de politiemeldkamer en twee politievoertuigen gingen ter plaatse. Eén voertuig ging voor de automobiliste rijden en één achter haar, maar ondanks diverse stoptekens duurde het meerdere minuten voor de automobiliste door kreeg dat zij moest stoppen en zij haar auto daadwerkelijk tot stilstand bracht.

De automobiliste, een 38-jarige vrouw uit Ede, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 550 ug/l, 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van zes uur.

Glazen pot

ZEIST Op zaterdag 12 maart werd een man op een haar na gemist door een glazen pot.

Rond 20.25 uur liep een 22-jarige man uit Zeist langs een auto aan de Laan van Vollenhove. Plotseling zag hij dat vlak naast hem een glazen pot op het dak van een auto kapot viel. Kennelijk was de pot vanaf de galerij van een naastliggende flat gegooid. De zeer geschrokken Zeister liep geen letsel op, de auto raakte beschadigd. De 22-jarige man deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De 56-jarige Zeister eigenaar van de auto deed aangifte van vernieling.

Getuigen die hebben gezien wie de glazen pot naar de Zeister heeft gegooid, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Man met vuurwapen

ZEIST Op zaterdag 12 maart heeft de politie gezocht naar een man met een vuurwapen.

Rond 19.25 uur hoorde een 63-jarige vrouw uit Zeist dat op de voordeur van haar woning werd gebonkt. Door het raampje naast de deur zag zij dat een man voor de deur stond en dat hij een vermoedelijk vuurwapen in zijn hand had. Zij zei dat hij weg moest gaan, ging zelf terug haar woonkamer in en belde de politie.

Aan de hand van het signalement heeft de politie een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte was een licht getinte man van 20 22 jaar, ± 1.75 meter. Hij had een spierwitte gebreide muts op en droeg een cognackleurig lederen jas en een spijkerbroek.

Getuigen die de verdachte hebben gezien of die menen hem te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.