Heuvelrug 11.30 uur

Utrecht 13-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Dodelijk ongeval

VEENENDAAL Zaterdagochtend vond op de kruising van de Rondweg West en de Bergweg een noodlottig ongeval plaats.

De politie kreeg omstreeks 10.15 uur de melding van het ongeval binnen. Daar aangekomen bleek een bromfietser door een taxibusje te zijn geschept. Omstanders waren reeds bezig met reanimatie van de 19-jarige snorfietser uit Leiden. Andere omstanders regelden dat het verkeer werd omgeleid, de politie nam dit van hen over. In verband met de ernst van het ongeval en de toestand van de jongeman kwamen twee ambulance en de traumahelikopter ter plaatse. De jongeman werd vervolgens per ambulance onder politiebegeleiding naar het UMC in Utrecht gebracht alwaar hij in de loop van de zaterdag overleed. Op basis van verklaringen is gebleken dat de jongeman die op de Bergweg reed, geen voorrang verleende aan de taxibus die op de Rondweg West reed. De taxibus kon daarbij niet meer uitwijken, waardoor de jongeman werd geschept. De bestuurder van de bus, een 59-jarige man uit Delfgauw, kwam met de schrik en beperkte schade aan zijn voertuig vrij.

Bromfietser uit de bocht

RENSWOUDE Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur reed de Oude Holleweg een bromfietser tegen een boom, waardoor de bestuurder zijn beek brak. De 16-jarige bestuurder uit Renswoude kon de bromfiets vanwege hoge snelheid niet meer houden in een bocht en reed daardoor rechtdoor tegen een boom. De brommer raakte daardoor total loss. De bestuurder is naar het ziekenhuis in Ede gebracht. De politie onderzoekt het ongeval.

Zwaar beschonken achter het stuur
VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 02.30 uur een bestuurder op de Zandstraat staandegehouden in verband met zijn rijgedrag. De 32-jarige bestuurder uit Veenendaal rook naar de alcohol en werd hierop aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 1085 ug/l waarop zijn rijbewijs ingevorderd is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.