Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 13 maart 2005

* MAN BEROOFD VAN AUTO - GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen vroeg omstreeks twee uur werd in de Brandaanstraat een 34-jarige Rotterdammer beroofd van zijn (huur)auto. Het slachtoffer liep in de richting van zijn geparkeerd staande auto en toen hij in wilde stappen voelde hij plotseling een klap in zijn nek. Hij raakte vervolgens bewusteloos. Toen hij weer bij kwam zag hij dat zijn auto weg was. De gewaarschuwde politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld, echter zonder resultaat. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster vraagt dan ook eventuele getuigen van deze beroving of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen, contact met hen op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.


* SNACKBAR OVERVALLEN - OVERVALLERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Twee mannen met bivakmutsen op hebben zaterdagavond omstreeks half negen een snackbar aan de Vijverhofstraat overvallen. Terwijl de eigenaresse en haar man door één van de overvallers met een vuurwapen werd bedreigd, haalde de ander de kassa leeg. Hierop gingen zij er vandoor. Getuigen gingen achter de twee overvallers aan en wisten de gewaarschuwde politie op hun spoor te zetten. De twee, Rotterdammers van 20 en 25 jaar oud konden op de Provenierssingel worden aangehouden. Zij hadden de buit van de overval nog bij zich. Het vuurwapen hadden zij weggegooid maar dit werd in hun nabijheid gevonden en in beslag genomen. De twee verdachten werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelde na binnengekomen informatie in woningen aan de Loevesteinsingel en Huniadijk onderzoeken in. In de woning aan de Loevesteinsingel werd in een slaapkamer een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met 168 planten aangetroffen. De hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Ook in de woning aan de Huniadijk werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigena(a)r(en) van de kwekerijen.


* MAN IN BEEN GESCHOTEN BIJ STRAATROOF
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg omstreeks twee uur werd op de Katendrechtse Lagendijk een 44-jarige Rotterdammer in zijn geschoten nadat hij was beroofd van 10 euro. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen die hem van zijn geld beroofden. Toen het slachtoffer hierna wegliep werd hij in zijn bil en been geschoten. Zijn belagers gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van geweld en overlast op straat. Er werden twee personen aangehouden ter zake van mishandeling en aanranding in de Delftsestraat. In een bar aan de Schiekade ontstonden vechtpartijen tussen twee groepen jongeren. De politie kon de gemoederen weer tot bedaren brengen. Bij het Centraal Station kwamen de groepen elkaar weer tegen waardoor opnieuw door de politie moest worden ingegrepen. Bij een bar aan de Mauritsweg had een geweigerde klant met een vuurwapen gedreigd. Een onderzoek door de politie naar deze man bleef zonder resultaat. Op het Hofplein was een man in elkaar geslagen en daardoor gewond geraakt. Hij moest naar het Erasmus Medisch Centrum worden gebracht. Met behulp van getuigen kon de politie een verdachte aanhouden. Er gingen 8 wildplassers op de bon en werden er 161 bekeuringen uitgeschreven voor diverse (verkeers)overtredingen.