Nighttown Rotterdam

VR 22.04 AMPARANOIA
Grote zaal

Dat de zangeres van Amparanoia bevriend is met Manu Chao is meteen duidelijk wanneer de eerste klanken van de negenkoppig Madrilleense band klinken. Het vlotte en aantrekkelijke spel maakt stilstaan bijna onmogelijk wanneer rock op een uiterst creatieve manier wordt vermengd met ragga, reggae, rumba, flamenco en alles wat daarbij in de buurt komt. Amparanoia, vrijdag 2 april live in Nighttown!

Amparo Mercedes Sanchez, geboren in de Granada, is al lang bezeten van muziek. Als getalenteerde zangeres begon ze op haar 16e levensjaar te zingen in een band die The Correcaminos heette. Na een tijd in dit bluescircuit gezeten te hebben raakte ze bevriend met Manu Chao. Hij wist haar interesse te wekken voor stromingen afkomstig uit de Caraïben. Ze begonnen samen op te treden en hiernaast richtte Amparo een nieuwe groep op; Amparános del Blues (wat later Amparanoia is geworden).

In 1997 is de eerste debuutplaat van Amparanoia een feit en meerdere albums volgen, allen met een eigen unieke stijl (bekijk en beluister ook hun website als je benieuwd bent of laat je gewoon verrassen). De echte internationale doorbraak komt uiteindelijk pas in 2003. De pers is lovend over Amparanoia en wanneer jij de band eenmaal live hebt meegemaakt weet je waarom!

VR 22.04 AMPARANOIA
Zaal open 20.00 uur
EUR 20,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Plaatboef, Velvet

www.nighttown.nl / www.amparanoia.com

---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke.
T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --