Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 maart 2005

Tanja Rijsman: 053-4555588

Schennispleger

Man aangehouden wegens schennispleging

Hengelo

Zaterdag 12 maart omstreeks 8.45 uur krijgt de politie twee meldingen van een schennispleger. Beide meldingen betroffen een man die zijn geslachtsdeel had getoond. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en kon op aanwijzing van getuigen aan de Enschedesestraat in Hengelo een 21-jarige man uit Almelo aanhouden. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (05-030261)

Winkeldiefstal

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

Zaterdag 12 maart omstreeks 14.00 uur werd in een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede een 32-jarige man uit Enschede aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was zeer agressief tegen de medewerkers van de betreffende winkel. De politie heeft hierop de man meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man meerdere winkeldiefstallen op z'n naam heeft staan. De verdachte is in verzekering gesteld. (05-030357)

Aanrijding met letsel

Snorfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Zaterdag 12 maart omstreeks 15.30 uur vond er op de kruising Laaressingel-Faberstraat-Leliestraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietser. Een 70-jarige bestuurder uit de Lutte rijdt met z'n personenauto over de Laaressingel. Als hij rechtsaf wil richting de Faberstraat ziet hij een tegemoetkomende bromfietser over het hoofd, met als gevolg een aanrijding. De bromfietser, een 61-jarige vrouw uit Enschede raakt hierbij gewond. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 70-jarige bestuurder bleef ongedeerd. (05-030403)

Aanrijding met letsel

Snorfietser gewond bij aanrijding

Enger

Zaterdag 12 maart omstreeks 20.15 uur vond er op de kruising Dorpsstraat-Oude Schoolstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfietser. Een 23-jarige bestuurder uit Enter rijdt met z'n personenauto over de Dorpsstraat. Als hij linksaf wil richting de Oude Schoolstraat ziet hij een tegemoetkomende bromfietser over het hoofd, met als gevolg een aanrijding. De bromfietser, een 32-jarige man uit Enter raakt hierbij gewond. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De 23-jarige bestuurder bleef ongedeerd. (05-030484)

Aanrijding met letsel

Fietser aangereden door taxi; politie zoekt getuigen

Enschede

Zondag 13 maart rond 3.40 uur vindt er op de M.H. Tromplaan een aanrijding plaats tussen een fietser en een taxi. Het ongeval vindt vermoedelijk als volgt plaats: de taxibestuurder, een 19-jarige man uit Enschede, komt uit de richting Ariënsplein en wil rechtsaf de Tromplaan in. Daarbij kan hij een fietser niet meer ontwijken en schept deze. De fietser, een 44-jarige man uit Enschede, raakt hierbij gewond aan z'n knie en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet helder, daarom verzoekt de politie getuigen om zich te melden via het nummer 0900-8844. (05-030576)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto

Haaksbergen

Zaterdag 12 maart om ongeveer 20.50 uur houdt de politie aan de Eibergsestraat in Haaksbergen een 59-jarige bestuurder aan. De man is met z'n auto tegen een geparkeerde auto gereden. Uit de ademtest blijkt dat de man onder invloed is van alcohol. Hij is hierop meegenomen naar het bureau voor ademanalyse. Deze wijst 1,8 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030482)

Drugs

Man aangehouden wegens handel in drugs

Rijssen

In een horecagelegenheid in Rijssen werd zondag 13 maart omstreeks 00.10 uur een man betrapt op handel in drugs. De man, een 18-jarige inwoner van Vriezenveen, verkocht xtc-pillen aan een bezoeker van de horecagelegenheid. Hij is hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten, nader onderzoek volgt. (05-030517)

Rijden onder invloed

Bestuurder probeert onder blaastest uit te komen

Enschede

Zondag 13 maart om ongeveer 1.10 uur wil de politie een bestuurder staande houden die met hoge snelheid over de Wesselerbrinklaan rijdt. In eerste instantie negeert de bestuurder het stopteken. Een stukje verderop aan de Posten voldoet de bestuurder eraan en zet de auto aan de kant van de weg. Als de bestuurder, een 44-jarige man uit Enschede, wordt gevraagd om een blaastest af te nemen, werkt hij niet mee. Hierop wordt hij aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar blijkt hij prima te kunnen blazen. De test wijst 0,8 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030538)

Rijden onder invloed

Bestuurder aangehouden

Oldenzaal

Zondag 13 maart om ongeveer 3.45 uur houdt de politie aan de Oude Rossumerstraat in Oldenzaal ter controle een 59-jarige bestuurster van een personenauto staande. De vrouw, afkomstig uit Oldenzaal, blijkt onder invloed van alcohol. De blaastest is positief, waarop ze is aangehouden en voor ademanalyse is meegenomen naar het bureau. Deze wijst 1,9 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030564)

Geweld met letsel

Vechtpartij om taxi

Enschede

Zondag 13 maart om ongeveer 3.30 uur vindt aan de Oude Markt in Enschede een vechtpartij plaats om een taxirit. Een 16-jarige man uit Den Haag houdt een taxi aan. Op het moment dat hij wil instappen dringt een vrouw zich ertussen om de taxi op te eisen. De 16-jarige pikt dit niet en drukt de persoon weg. Daarop bemoeit een 40-jarige man uit Enschede, die bevriend is met de vrouw zich met het voorval. Hij begint een worsteling met de 16-jarige. Een 23-jarige vriend (ook een Enschedeër) van de 16-jarige wil tussenbeide komen waarop de 40-jarige man het portier van de taxi sluit waardoor de 23-jarige klem komt te zitten. Vervolgens geeft de 40-jarige verdachte de 23-jarige man een aantal vuistslagen in het gezicht. Op dat moment is de politie ter plaatse en grijpt in. Agenten proberen de 40-jarige man aan te houden. Hij verzet zich echter hevig. Uiteindelijk lukt het om de man te boeien en naar het bureau te brengen. Daar is hij ingesloten. Nader onderzoek volgt. De 23-jarige is voor behandeling aan z'n gezicht naar het ziekenhuis gebracht. (05-030562)

Rijden onder invloed

Scooterrijder aangehouden: geen helm en onder invloed

Enschede

Zondag 13 maart om ongeveer 3.50 uur houdt de politie aan de Hermandad een scooterrijder staande. De bestuurder en z'n passagier dragen beide geen helm. Uit de ademtest blijkt de bestuurder ook onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,9 promille uit. Zowel de bestuurder als de passagier zijn met proces-verbaal naar huis gestuurd. De bestuurder, een 24 jarige Enschedeër kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed en het niet dragen van een helm. De passagier, een 14-jarige jongedame uit Hengelo, kreeg proces-verbaal voor het niet dragen van haar helm. De scooter is voor onderzoek in beslag genomen. (05-030567)

Lastige horecabezoekers

Aanhouding wegens vernieling ruit

Enschede

Zondag 13 maart om ongeveer 5.30 uur krijgt de politie de melding dat er voor een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede twee personen staan die zich vervelend gedragen en op de ramen slaan. Ter plaatse blijkt dat er een ruit gesneuveld is. De signalementen van de twee verdachten zijn bekend, zodat de politie hen even later kan aanhouden. Het betreft een 19- en 18-jarige inwoner van Enschede. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten. (05-030599)

Aanrijding materieel

Bestuurder onder invloed

Losser

Zaterdag 12 maart omstreeks 13.00 uur vindt op de kruising Voswinkelweg-Dorpergaarden een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 24-jarige bestuurder uit Losser verleent op de kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 30-jarige bestuurster uit Overdinkel. De schade blijft beperkt. De 24-jarige bestuurder blijkt na een blaastest onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 0,7 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-030347)


---- --