Politie Drenthe

Zondagmiddag

Assen 13-03-2005

Aangehouden man beledigt ook agenten
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 30-jarige man uit Assen aangehouden door portiers van De Smelt ivm een mishandeling. De man werd aan de politie overgegeven maar gedroeg zich zeer recalcitrant. Zo trapte hij in de dienstauto het portier uit de sponning en beledigde hij de agenten. Tijdens de voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie beledigde hij deze ook waarna hij een proces-verbaal kreeg. Later op de dag bekende hij de vernieling en de belediging. (05-121220)

Bromfietser met pech
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten over de Hoofdstraat een bromfietser rijden zonder helm. Dat was aanleiding hem te controleren. De 17-jarige bestuurder uit Hollandscheveld kon geen verzekeringsbewijs tonen en de gele stickers ontbraken. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm. O ja, tenslotte hebben de agenten de man ook nog laten blazen en wat bleek, een alcoholpromillage van 0,7. Nog een bekeuring dus. (05-121222)

Automobilist tegen de lamp
HOOGEVEEN - Agenten zagen in de vroege zondagmorgen een automobilist over het voetgangersgebied van de Hoofdstraat rijden. Dat was aanleiding hem te controleren. De auto bleek verse aanrijdingschade te hebben en de 24-jarige bestuurder uit Hoogeveen had daar geen verklaring voor. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,1. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Later werd schade ontdekt aan een schakelkast aan de Zuidwoldigerweg en een omver gereden verkeersbord. Mogelijk dat deze schade door de aangehouden bestuurder is veroorzaakt. (05-121273)

Politie lasert ook 's-nachts
MEPPEL - Dat de politie ook 's-nachts controleert met een lasergun ondervond een 21-jarige man uit Koekange. Hij werd 'gelaserd' op Haakshold waarbij na correctie een snelheid werd vastgesteld van 115 km/uur. Ter plaatse is en snelheid toegestaan van 60 km/uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (05-121223)

Auto-inbraken in Wijster
WIJSTER - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Wijster auto's opengebroken waarna de autoradio werd weggenomen. Met grof geweld werden autoportieren open gebogen waardoor veel schade ontstond. Aan de Phoenixstraat werden drie auto's op deze wijze beschadigd.

Jeugdkeet uitgebrand
ANNEN - Surveillerende agenten zagen vannacht metershoge vlammen vanuit een keet aan de Wolden. De brandweer kon niet voorkomen dat het onderkomen van de jeugd geheel uitbrandde. Er wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van een brandende kachel die oververhit is geraakt. (05-121242)

Illegale zenders uit de lucht gehaald
EMMEN - Naar aanleiding van binnen gekomen klachten werd samen met het Agentschap Telecom een controle uitgevoerd op de aanwezigheid van zogenaamde geheime zenders. Aan de Hoitingeslag werd de 'Speedfighter' uit de lucht gehaald en aan de Zandlaan in Nieuw Amsterdam de 'Westerbeek'. De 20-jarige Emmenaar en de 47-jarige man uit Nieuw Amsterdam kregen een bekeuring en de apparatuur werd in beslag genomen. Verder werd een andere zender 'uitgepeild' en de eigenaar daarvan wordt een dwangsom van 2.250,- opgelegd omdat hij binnen twee jaar opnieuw is betrapt. (05-121289)

Politie smoort vechtpartij in de kiem
ROLDE - Zo rond sluitingstijd van een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat verliep in de nacht van zaterdag op zondag alles rustig. Toch zagen agenten dat in een groep van zo'n 40 personen twee jongens met elkaar op de vuist gingen. De agenten haalden hen uit elkaar en spraken elk van hen aan waarbij van hen gevorderd werd zich onmiddellijk te verwijderen van deze plaats aan de Hoofdstraat. Beiden gaven aan deze vordering gevolg waarna het weer rustig werd. Tot één van hen, een 16-jarige knaap uit Assen, na ongeveer 20 minuten opnieuw ter plaatse verscheen waarna hij werd aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal wegens het niet voldoen aan een vordering van de politie. Tijdens zijn oponthoud aan het politiebureau aan de Weiersstraat wachtte een grote groep jongeren voor het bureau op zijn komst. (05-121239)

Agent breekt elleboog bij aanhouding
NIEUW BUINEN - Zaterdagavond brak een agent een botje in zijn elleboog toen hij struikelde in een tuin voor een woning aan de Prins Bernhardlaan. Hij probeerde een 27-jarige man aan te houden die kort daarvoor de agenten beledigde door zijn middelvinger naar hen op te steken. De reden daarvoor is vermoedelijk een bekeuring die hij kort daarvoor had gekregen omdat hij afval aan het verbranden was. De man kon nog niet worden aangehouden maar zal later worden gehoord. (05-121181)

Man aangehouden wegens belediging
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De agenten waren aan de Schoolstraat in een gesprek met zijn broer om uit te leggen dat het drinken van alcoholische drank op de openbare weg verboden is. De 23-jarige man uit Hoogeveen schold de agenten, ten overstaan van zo'n 25 personen, uit voor "Vuile Nazi's". Daarop werd de man aangehouden. Hij bekende later aan het bureau de belediging en zei dat zijn alcoholgebruik hiervan de oorzaak was. Hij kon met een boete van 220,- het bureau verlaten. (05-121247)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059. Vanaf maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Ron Reinds de persvoorlichting. Tel. 0592 - 383321.