Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 13 maart 2005

Man uit Tilburg komt om bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG Een 25-jarige man uit Tilburg is vanmorgen omstreeks kwart voor vijf om het leven gekomen toen hij op de kruising van de Quirijnstoklaan en de Ringbaan Oost met vermoedelijk hoge snelheid tegen een zeecontainer, die achter de afrastering van een bouwwerk stond, reed. De man was op slag dood.

Vanmorgen rond tien voor vijf werd de politie op de hoogte gesteld van het ongeval. Uit het onderzoek dat de politie heeft ingesteld, is gebleken dat het slachtoffer met zijn auto vanaf de Quirijnstoklaan in Tilburg kwam en op de kruising met de Ringbaan Oost rechtdoor reed en met zijn auto tegen een zeecontainer terecht kwam. Deze zeecontainer staat daar achter een afrastering van een bouwwerk. De Tilburgse man raakte door de aanrijding bekneld en moest door de brandweer uit zijn autowrak gehaald worden.

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG Zaterdagmiddag om kwart over vier hebben agenten in het winkelcentrum aan het Wagnerplein in Tilburg een 22-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw was betrapt bij de diefstal van cosmeticaproducten ter waarde van 19 euro. Met een dagvaarding werd zij weer in vrijheid gesteld.

TILBURG In een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten zaterdagmiddag om halfvijf een 60-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van cosmetica ter waarde van ruim 20 euro. Na verhoor is de vrouw met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Politie verwijdert FC Den Bosch supporters uit Tilburg

TILBURG De Tilburgse politie heeft rondom de voetbalwedstrijd Willem II FC Den Bosch elf Den Bosch supporters uit de stad verwijderd. Een 25-jarige Bosschenaar die bij dit groepje hoorde, werd zaterdagavond rond tien over acht aan de Spoorlaan in Tilburg aangehouden toen hij een bushokje vernielde.

Voor de voetbalwedstrijd Willem II FC Den Bosch gold een verplichte buscombi regeling. De Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Tilburg geeft de politie de bevoegdheid om bij een verplichte buscombi regeling supporters van de bezoekende club, die zich in Tilburg bevinden, uit de stad te verwijderen.

Gisteravond gebeurde dat toen de politie de informatie kreeg, dat in twee horecazaken aan het Piusplein in Tilburg elf Den Bosch supporters zaten. Op vordering van de politie hebben zij, met uitzondering van de aangehouden Bosschenaar, de stad Tilburg verlaten. Na verhoor en met een dagvaarding op zak mocht deze Bosschenaar ook weer naar huis.

Op het parkeerterrein bij het Willem II stadion hebben agenten zaterdagavond om tien over halfnegen een 27-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 33-jarige Willem II steward, die hem uit het stadion verwijderde toen de Tilburger zijn broek liet zakken. De Tilburger kreeg na verhoor een dagvaarding mee naar huis.

Politie onderzoekt overval op bejaarde Tilburger

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte van een 82-jarige man uit Tilburg is de politie het onderzoek gestart naar de beroving van deze man in zijn woning aan de Reinevaarstraat in Tilburg. Zaterdagmiddag tussen vier uur en kwart over vier werd de man door twee nog onbekende vrouwen, na aanbellen, naar binnen geduwd en met een mes bedreigd.

De bejaarde Tilburgse man was zaterdagmiddag in zijn woning in afwachting van de thuiszorg. Nadat er bij de Tilburgse man aan zijn woning werd aangebeld, ziet hij twee nog onbekende vrouwen voor zijn deur staan. Er van uitgaande dat dit vrouwen van de thuiszorg zijn opent de man de deur van zijn woning en wordt hij door de twee vrouwen zijn woning ingeduwd. In de woning wordt de man met een mes bedreigd. De overvallers doorzoeken de woonkamer en uit een kastlade halen ze dertig euro uit een portemonnee. Hierop verlaten de overvallers weer de woning.

Na het opnemen van de aangifte heeft de politie in de Reinevaarstraat een buurtonderzoek ingesteld en zijn er enkele getuigen gehoord.

Politie houdt Goirlese vrouw aan na diefstal

TILBURG Op perron 1 van het Centraal Station aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten zaterdagavond rond vijf over halfacht een 18-jarige Goirlese vrouw aangehouden. De aanhouding volgde op de aangifte van de 41-jarige moeder van een 16-jarig Tilburgs meisje die in de nacht van vrijdag op zaterdag van haar tas werd bestolen.

De diefstal werd vrijdagnacht gepleegd aan de Heuvelring in Tilburg. Na het verlaten van een café trekt het 16-jarige meisje haar jas aan. Haar tas hangt ze zolang aan een hekwerk van het terras gehangen. Na de diefstal van haar mobiele telefoon gaat het benadeelde meisje haar nummer bellen en komt zij in contact met de dief van haar tas. Er wordt een afspraak gemaakt dat de gestolen spullen worden achter gelaten bij de balie in de hal van het Centraal Station. Daar worden de gestolen goederen ook aangetroffen en aan de hand van het signalement dat verstrekt wordt kunnen agenten de Goirlese vrouw op perron 1 van dit station aanhouden.

Politie haalt dronken autobestuurders van de weg

TILBURG Een 44-jarige Tilburger is zaterdagavond om tien over halfacht aan de Reeshofweg in Tilburg aangehouden nadat agenten hadden vastgesteld dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau bleek dat de man flink onder invloed was want hij blies bijna 2.10 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 24 uur en maakt de politie proces-verbaal op tegen de man.

Tilburger raakt vlindermes kwijt

TILBURG Een 18-jarige Tilburger is zaterdagavond rond tien voor halftien op de Korvelseweg in Tilburg aangehouden. De man had een verboden mes (vlindermes) bij zich.

Het mes werd in beslag genomen.

Politie onderzoek beroving Tilburgse vrouw

TILBURG De politie heeft zaterdagavond een uitgebreide aangifte opgenomen van een 42-jarige Tilburgse vrouw die tussen kwart over tien en tien voor halfelf in de Stadhuisstraat in Tilburg werd beroofd. De vrouw liep bij deze beroving kneuzingen aan rug en schouder en hoofdletsel op. Ambulancepersoneel heeft de vrouw voor nader onderzoek meegenomen naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Na een tentje met haar vriendin, liep de Tilburgse vrouw over de Stadhuisstraat in Tilburg. Daar voelde zij dat er met kracht aan haar tas, die over de schouder van de vrouw hing, getrokken werd. Dit gebeurde door twee nog onbekende mannen. Als e vrouw op de grond ligt krijgt zij klappen en schoppen. De straatrovers slaagden er overigens niet in de tas van de vrouw te bemachtigen. Zonder buit renden zij weg in de richting van de Monumentstraat in Tilburg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Waalwijker opgepakt tijdens horecatoezicht

TILBURG Vannacht om twee uur hebben agenten, belast met het horecatoezicht, aan de Heuvelring in Tilburg een 41-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man was met twee andere mannen aan het bakkeleien waarbij de openbare orde en rust behoorlijk werd verstoord. Als de agenten van de man vorderen om ter plaatse te vertrekken, dit om verdere verstoring van de openbare orde te voorkomen, voldoet hij hier niet aan, waarop hij wordt aangehouden. In het politiebureau beledigde de Waalwijker een van de agenten.

Agenten pakken man uit Riel op na mishandeling vrouw

TILBURG Tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad hebben agenten vannacht om tien over halfvier aan de Heuvelring in Tilburg een 20-jarige man uit Riel aangehouden. Hij had in een horecagelegenheid een 17-jarig Tilburgs meisje een keer of drie op haar hoofd geslagen. Hierbij liep het meisje letsel op aan hoofd en hand.

Tilburger onder verzet opgepakt na vernieling

TILBURG Vannacht om halfvijf hebben agenten aan de Generaal Smutslaan in Tilburg een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man, die flink onder invloed van alcohol was, had de ruit van een woning vernield. Bij zijn aanhouding pleegde de Tilburgse man flink verzet.

Agenten pakken Tilburger op na mishandeling

TILBURG Vannacht om kwart voor vijf hebben agenten die dienst deden bij het horecatoezicht een 38-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 18-jarige Tilburgse vrouw, die door de Tilburger op haar gezicht werd geslagen.

Auteur: Carel Bouman