Politie Friesland

Getuigenoproep na mishandeling

Leeuwarden 13-03-2005 - De politie zoekt een onbekende verdachte die zaterdagmiddag een medewerkster van een hamburgerzaak sloeg en bespuugde.

Zaterdag is om 14.40 uur een medewerkster van een hamburgerzaak aan de Wirdumerdijk mishandeld door een onbekende verdachte. Het slachtoffer, een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd door de verdachte in haar nek geslagen en tegen haar mond gespuugd. De vrouw heeft zich laten behandelen bij de Dokterswacht waar ze een hepatitisinjectie kreeg. De verdachte liep met een blikje bier de zaak binnen waarop de medewerkster de verdachte erop wees dat dat niet toegestaan was. Vervolgens viel hij op een zitplaats in de zaak in slaap. De medewerkster haalde er een collega bij en ze verzochten de man de zaak te verlaten. De verdachte reageerde boos, sloeg beide medewerksters en liep de zaak uit. Het slachtoffer deed aangifte. Het signalement van verdachte is: tengere blanke man, begin 30 jaar, lengte 1.70 1.75 m., kort donker stekelig haar, geen baard, snor of bril, spreekt met een licht Engels accent. Hij was gekleed in een zwart bomberjack, zwarte spijkerbroek, lichte sportschoenen.
Getuigen die de verdachte (her)kennen en meer informatie kunnen bieden worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.